Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Een tuin overkapping plaatsen: welke soorten zijn er en wat zijn de kosten?

Een mooie tuinoverkapping is een echte sfeermaker voor je tuin. Of je nu een kleine overkapping wilt of een luxe en uitgebreide veranda, voor iedere tuin kan een overkapping een mooie toevoeging zijn. Er zijn veel verschillende soorten overkappingen. Ook de prijzen van een overkapping kunnen erg verschillen. Gelukkig is er voor ieder budget een goede optie. Om je te helpen geven we je de populairste tuin overkappingen. Daarnaast leggen we iets meer uit over de kosten hiervan.

Veranda

De veranda wordt steeds vaker gekozen als tuinoverkapping. Een veranda wordt buiten geplaatst en staat tegen je huis aan. Een veranda is eigenlijk ook een soort extra toevoeging aan je huis. Je kunt kiezen voor een open of gesloten veranda. Vooral wanneer je schuifpuien hebt is een veranda erg mooi. De veranda wordt dan een geheel met je huis. Het is als het ware een verlenging van je woonkamer.

Overkapping tuin

Zonnescherm

De naam zegt natuurlijk al wat een zonnescherm is. Wanneer je budget iets lager is kan dit een goede optie zijn. Naast dat het erg praktisch is kan een zonnescherm ook een strakke en luxe uitstraling geven aan je terras. Zonneschermen zijn er in allerlei verschillende soorten en maten.

Pergola

Een pergola geeft je tuin een natuurlijke uitstraling. Het grote voordeel is dat het goed te betalen is. Een pergola is een houten constructie met een open overkapping. De bovenkant bestaat uit een aantal balken. Het is de bedoeling om hier planten tegenaan te laten groeien zodat je een natuurlijke schaduwplek krijgt. Een erg leuke optie, het enige nadeel is dat het even kan duren voordat de planten alles bedekken.

Kapschuur

Wanneer je graag een overkapping wilt en daarbij ook nog wat extra opbergruimte nodig hebt is de kapschuur de perfecte optie. De schuur en overkapping zitten aan elkaar vast. De kapschuur is bijna altijd van hout gemaakt. Naast dat het erg praktisch is geeft het je tuin een mooie, sfeervolle en natuurlijke uitstraling.

Kosten van een overkapping

Er zijn veel verschillende soorten overkappingen. De kosten hiervan lopen dan ook erg uiteen. Veel overkappingen zijn prefab. Deze zijn dus al gemaakt en hoeven alleen nog in elkaar gezet te worden. Deze zijn meestal enkele duizenden euro’s afhankelijk van de grote. Wanneer je kiest voor een maatwerk overkapping zullen de kosten een stuk hoger liggen. In veel gevallen kom je dan al snel boven de 10.000 euro uit. De kosten liggen gemiddeld tussen de 2.000 en 10.000. Vaak komen hier ook nog de kosten bij van de inrichting en eventuele accessoires.

Adv. Bol.com Gardena