Vind jouw tuincentrum

Een terugblik op het tuinjaar 2018

2018 was een beetje een vreemd jaar voor de planten, maar ook voor de kwekers en tuincentra. Door het droge en warme weer hadden de planten het zwaar en heeft het gazon ook een klap gekregen. Tuinbezitters gingen massaal op zoek naar middelen om het gras te redden.

Verbouwingen en openingen

In 2018 zijn veel tuincentra verbouwd, of hebben hun deuren geopend. Zo werd in april de grootste Intratuin van Nederland geopend in Duiven. Coppelmans Nuenen vond een nieuwe vestiging, met dierenkliniek, en opende ook zijn deuren in april. In Venlo werd in september een nieuwe Bauhaus geopend. Coppelmans Valkenswaard en Intratuin Deventer zijn nog bezig met hun uitbreidingen. Iets om naar uit te kijken voor volgend jaar!

Bloemen en planten in het zonnetje gezet

Dit jaar zijn er weer 12 woonplanten en 12 tuinplanten in het zonnetje gezet. Van hedera’s en hortensia’s tot groenteplanten en klimfruit voor de (beginnende) moestuinder. Ook in 2019 wordt er weer volop aandacht besteed aan de woonplant en tuinplant van de maand. Benieuwd welke het zijn? Bloemenbureau Holland heeft ze stiekem al bekend gemaakt.

Lancering Gardn.nl

Dit jaar is de website Gardn.nl online gegaan. Op deze website kun je nog eenvoudiger de prijzen van alle tuinproducten vergelijken. De website is nog volop in ontwikkeling. Tuincentrum Overzicht zal dé plek blijven voor alle informatie over tuincentra, zoals openingstijden en contactgegevens.

Komend jaar

Wat kunnen we komend jaar allemaal verwachten?

  • Op zaterdag 19 januari is het Nationale Tulpendag, die volledig in het teken staat van Flower Power.
  • In het weekend van 25, 26 en 27 januari kun je weer vogels tellen tijdens de Nationale Tuinvogeltelling.
  • Na de vorige zomer kunnen we ons dit jaar goed voorbereiden op de warmte: plaats regentonnen, zorg voor meer groen in de tuin en voer de vogels bij.
  • Uiteraard geven we je volgend jaar ook weer handige tuintips en houden we je op de hoogte van al het tuinnieuws.

Een voorspoedig en kleurrijk 2019!