Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Een duurzaam interieur

Over een paar weken kunnen we het glas heffen en het nieuwe jaar aantikken. Ben jij klaar voor het nieuwe jaar? Net zoals de verandering in tijd, verandert de technologie en trends in een rap tempo mee. Bestaande producten worden continu aangepast of er wordt een vernieuwde versie van gemaakt. Iedere branche krijgt elk jaar en seizoen te maken met nieuwe trends. Een veelbelovende tuin- en huistrend in 2020 is de naadloze overgang van interieur naar exterieur. Kortom: de vormgeving en stijlelementen binnenshuis, worden doorgevoerd naar je tuin. ‘Colourblocking’ was een aantal maanden geleden vaak terug te zien in huishoudens en is in 2020 nog steeds van toepassing. ‘Colourblocking’ houdt simpelweg in dat je kleuren combineert die haaks tegenover elkaar staan. Denk aan geel gecombineerd met paars en oranje met blauw. Deze felle en contrasterende kleuren geven een verrassend effect aan je woning. Maar als je echt van plan bent de natuur in huis te halen, dan zijn beige, groen, (licht)bruin en wit geschikte kleuren om een basis mee te leggen. 

 

Duurzaamheid

Duurzaamheid is één van de bekendste en veelgebruikte woorden van 2019. Ook in 2020 staat dit thema weer centraal. De drastische klimaatverandering heeft de wereld wakker geschud. Legers van jongeren trekken wereldwijd de straat op en protesteren voor regeringsgebouwen. De noodzaak om bewuster met het milieu om te gaan is de boodschap. Consumenten zijn bewuster en schaffen producten aan die herbruikbaar zijn en met een milieuvriendelijk productieproces zijn gemaakt. De duurzaamheidstrend wordt door de interieurbranche overgenomen. Stylisten, trendwatchers en  interieurontwerpers zijn er heilig van overtuigt; natuurgetrouwe materialen en kleuren staan in 2020 centraal. Of het nu gaat om meubilair, behang of kussens. 

 

Materiaalkeuze

Zoals eerder benoemd, de interieurtrends van 2020 schreeuwt om natuurgetrouwe materialen. Een eikenhouten salontafel, onderzetters van natuursteen of kussen gemaakt van schapenwol zijn daar enkele voorbeelden van. Je brengt de natuur terug in je huis, door natuurgetrouwe materialen te gebruiken. Dit creëert een rustgevend en ongedwongen effect in je huis. Naast de natuurgetrouwe elementen speelt comfort een grote rol aankomend jaar. Daarbij speelt functionaliteit en simpliciteit een grote rol. Door het steeds grotere gebrek aan ruimte op Aarde, stijgt de vraag naar multifunctionele producten. 

Minimalistisch interieur

Minimaliseren kan je leren

Veel mensen kopen producten die eigenlijk niet nodig zijn. Probeer daarom met een kritisch oog te kijken naar de spullen die je al in je huis hebt. Welke producten/objecten staan onaangeroerd in je huis en hebben geen toegevoegde waarde of nut? Sommige mensen vinden het lastig om spullen weg te gooien. Met name spullen die al jarenlang onderdeel zijn van je interieur, of persoonlijke objecten die van emotionele waarde zijn. Als jij problemen ondervindt met minimaliseren, schaf dan opbergdozen aan om tijdelijk je spullen in op te slaan. Tip: motiveer jezelf om een eventuele verzameldrang te beperken, door de mate van functionaliteit in te schatten. Of stel jezelf deze vraag: Wanneer heb ik dit object voor het laatst gebruikt? De gezegde; een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd is niet voor niets in het leven geroepen. Succes met weggooien van overbodige spullen! 

 

 

Adv. Bol.com Gardena