Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Een nieuw jaar, een nieuwe tuin

Een mooie tuin is een verlengstuk van je huis, het is dus niet onbelangrijk deze buitenruimte helemaal naar jouw hand in te richten. Zodra je hebt besloten dat jouw tuin wel een make-over kan gebruiken, zijn er een aantal belangrijke vragen die je voor jezelf moet beantwoorden. Ga je het uitbesteden, of neem je liever het heft in eigen handen en maak je het nieuwe tuinontwerp helemaal zelf? Een mooie blokhut met of zonder overkapping? En heb je groene vingers, of juist helemaal niet?

Nieuwe inrichting

Of je er nou voor kiest het ontwerp zelf te maken of het uit te besteden aan een hovenier, je moet in beide gevallen weten wat je mooi vindt en wat niet. Kijk daarom goed rond op het internet naar voorbeelden van andere tuinen, en maak een lijstje van go’s en no-go’s. Als je groene vingers hebt en het heerlijk vindt lekker in de tuin bezig te zijn, kun je de keuze maken voor een tuininrichting waar je wat meer werk aan zult hebben. Bijvoorbeeld met veel groen, bloembedden, struiken die gesnoeid moeten worden of bomen die eens per jaar moeten worden bijgehouden. Natuurlijk heeft niet iedereen groene vingers of zin om te tuinieren, kies in dat geval gewoon voor een onderhoudsvriendelijk tuinontwerp. Ook dan kun je een prachtige tuin creëren. Er zijn genoeg gemakkelijk te onderhouden planten en bomen, en kies voor mooie tegels in plaats van een grasperk. Zet wat mooie potten op je terras met bijvoorbeeld makkelijk te onderhouden, maar prachtige hortensia’s. Zo krijg je gegarandeerd een natuurlijke flair.

Blokhut als kers op de taart

Een tuinhuisje is de ideale mogelijkheid voor extra opslagruimte om bijvoorbeeld je fietsen en een grasmaaier neer te zetten. Of creëer een heerlijke overdekte zithoek met een blokhut met overkapping. Met zo’n mooie houten blokhut kun je jouw nieuw ingerichte tuin helemaal afmaken. Ook als je na de nieuwe inrichting van je tuin niet meer zoveel budget overhebt voor een blokhut, is dit geen probleem. Neem dan eens een kijkje bij een blokhuttenoutlet. Hier vind je mooie blokhutten, met of zonder overkapping, voor de beste prijs en van hoge kwaliteit – zo maak je jouw ‘nieuwe’ tuin helemaal af!