Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Een hond is je beste vriend

Een hond is de grootste vriend van een mens. Ze zijn lief, loyaal en kwispelen vrolijk wanneer jij na een lange werkdag de deur van je woonkamer open doet. Het voordeel van een hond is dat je minimaal drie keer per dag naar buiten moet om uit te laten. Dit zorgt ervoor dat je, ondanks eventuele tegenzin, toch de deur uit moet om een frisse neus te halen. Je krijgt hierdoor gelijk lichaamsbeweging. Een hond is een sociaal dier wat zich betrokken voelt bij zijn of haar baasje. Het is immers altijd fijn om een vriend te hebben die thuis op je zit te wachten. 

 

Wist je dat…

Een hond zelfs stress kan verminderen bij een mens. Dit is een wetenschappelijk bewezen feit. Het is natuurlijk wel belangrijk dat je genoeg tijd hebt voor je hond. Al helemaal wanneer je beestje nog maar een puppy is. Zorg ervoor dat je je pup goed begeleidt en meeneemt naar hondentraining, zodat je hond goed naar je leert te luisteren. Dit scheelt een hoop verspilling van tijd en energie. Zorg dat je verantwoordelijk omgaat met je huisdier, door te op de hoogte te blijven van wat je vierpotige vriend nodig heeft. Iets wat je misschien niet direct verwacht is dat een hond de kans op allergieën bij kinderen verkleint. 

 

Haal een hond uit het asiel 

Kijk verder dan je neus lang is en ga in plaats van een standaard hondenfokker langs bij een asiel. Er zijn talloze brave honden die in de zomer worden achtergelaten door hun baasje, omdat zij op vakantie zijn gegaan. Geef een asielhond een nieuwe kans en een nieuw huis. Er zijn ontzettend veel honden die wel wat hulp kunnen gebruiken. Mocht je een hond teveel verantwoording vinden? Ga dan alsnog langs het asiel om te kijken naar andere dieren. Er zijn talloze vogels, katten en knaagdieren die nog een huisje zoeken. Je kan ook internet afstruinen op zoek naar een adoptiebureau voor honden.

Vrouw past op een hond

Hondenoppasser

Vind je een hond net even teveel werk? Kijk dan naar andere mogelijkheden. Zo bestaan er hondenuitlaatdiensten, waarbij je zelfs betaald kan worden voor het uitlaten en oppassen op andermans honden! Als jij een week vrij bent van je werk, kan je gemakkelijk zo’n soort bedrijf inschakelen. Hierdoor kan je een week lang genieten van een lieve hond. Zo krijgt de hond extra aandacht en liefde en kan jij de week daarna weer aan de slag op werk. Als je zelf de eigenaar bent van een hond en je wilt een dagje weg met je partner, dan kan je je hond bij dichtstbijzijnde dagopvang brengen.