Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Drie manieren om je tuin een luxe uitstraling te geven

Iedereen wil natuurlijk een mooie tuin hebben. Het maakt niet uit of je een grote of een kleine tuin hebt, je kunt er altijd een luxe exclusieve plek van maken. Bij grote tuinen zie je wel vaker dat er een luxe plek van wordt gemaakt, maar dit kan ook prima in een kleinere tuin. Wij geven je de tips om je tuin een luxe en exclusieve uitstraling te geven. 
 

Wellness tuin

Een voorbeeld van een luxe en exclusieve tuin is een wellness tuin. Om een wellness tuin te creëren, kun je materialen, kleuren en beplanting gebruiken die goed passen bij een wellness en ontspannen sfeer. Denk hierbij bijvoorbeeld aan siergrassen. Om het een extra luxe uitstraling te geven, zou je nog een sauna of jacuzzi kunnen plaatsen in de tuin. Hier moet je natuurlijk wel de ruimte voor hebben. 
 

Loungeset

Een luxe loungeset mag natuurlijk niet ontbreken in een exclusieve tuin. Is je tuin eigenlijk wel af als er geen loungeset in staat? Een heerlijke loungebank waar je na een lange dag in onderuit kunt zakken en tot rust kunt komen. Daarnaast is het ook de ideale locatie om in de zomer met familie of vrienden bij te kletsen op een lange zomeravond. In de winter kun je er een vuurkorf neerzetten en een dekentje erbij pakken. Een loungeset is geschikt voor iedere tuin. Afhankelijk van de stijl waar je naar op zoek bent, kun je een passende keuze maken. Er zijn namelijk ontzettend veel verschillende vormen en maten. 
 

Verlichting

De tuin is de ideale plek om overdag te ontspannen, maar vaak zijn ze in de avond nog mooier. Mits je de juiste verlichting gebruikt. Verlichting is niet alleen praktisch, maar ook sfeervol en kan je een tuin in het donker een luxe uitstraling geven. Het toevoegen van verlichting kan ook een groot verschil maken in de manier waarop je je tijd in de tuin doorbrengt. Denk bijvoorbeeld aan lichtslingers. Lichtslingers kunnen de tuin in avond prachtig verlichten, en je kunt ze ook in bomen of struiken hangen. Een modernere manier om je tuin te verlichten, is om led verlichting te gebruiken, denk hierbij aan spots bijvoorbeeld. Hiermee is de verlichting in je tuin mooi verdeeld. Bij tuinverlichting kun je ook denken aan staande lantaarnpalen of massieve hanglampen. Ze zijn namelijk sierlijk, uniek, bijzonder en kunnen de tuin goed verlichten. 

Adv. Bol.com Gardena