Vind jouw tuincentrum

DIY kerstboom

Wie creatief is, wil zelf leuke dingen maken. Hierbij viel deze DIY op die als video viral ging. Maar hoe ging het precies, het ging zo snel… Op Tuincentrum Overzicht kun je de stappen nog eens rustig nalezen en stap voor stap de kerstboom maken! Succes ermee en mag het eindresultaat er zijn!

Stap 1 tot 4

(1) Pak een groot stuk karton en teken cirkels tot je bij het binnen punt bent. Om gelijke cirkels te krijgen meet je de afstand en pin je in het midden een naald en draad. Aan het draad bind je een potlood. Nu kun je gelijke rondjes trekken. Het zijn er uiteindelijk 10. (2) Knip de cirkels uit en leg ze tegen elkaar aan. (3) Spuit met een verfbus de kartonnen cirkel donker groen. De achterkant krijgt een licht groene kleur. (4) Knip kleine randjes van groen papier en plak ze vast aan de zijkant van het karton. Nu heb je het karton weggewerkt en is het tijd voor de volgende stappen.

Stap 5 tot 8

(5) Leg een knoop in ongeveer 8 nylondraden en hang dit aan een haak op het plafond. (6) Prik vervolgens met een naald gaatjes in alle kartonnen cirkels. (7) Haal de nylondraadjes door de gaatjes en (8) rijg hem helemaal naar boven. In de volgende stappen zie je hoe je hem vast zet zodat het niet helemaal naar beneden valt.

Stap 9 tot 12

(9) Lijm de nylondraadjes aan de boven- en (10) onderkant zodat het cirkeltje niet kan vallen en het stevig vast zit aan het draad. (11) Meet de afstand met een meetlint zodat de rondjes op een gelijke afstand hangen, wat voor een mooi en egaal effect zorgt. Zie (12). In de volgende stap: een eigen kerstbal maken!

Stap 13 tot 16

In een kerstboom horen kerstballen. Als echte DIY’er maak je die natuurlijk zelf! (13) Je hebt een balletje nodig van (piep)schuim. Teken eerst met potlood lijntjes over de breedte en lengte. Dan snij je er een randje in. (14) Patroontjes! Knip ze in de vorm van het witte papiertje en (15) lijm ze vast aan het balletje en prik het stof in het randje. (16) Voor de finishing touch kan je er nog een strikje op prikken met een naald. En dan heb je een kerstbal! Handig, want ze kunnen niet stukvallen.

Stap 17 tot 20

Sterretjes zijn ook erg leuk in de boom. (17) Knip de stervorm uit een goud, stevig vel papier. (18) Vouw de sterretjes dubbel en (19) lijm de zijkanten. Plak de zijkanten aan elkaar en je hebt mooie 3D sterren voor in je boom! (20) Hieronder zie je hoe je de boom nu gaat optuigen.

Stap 21 tot 24

(21) Met de naald en nylon draad prik je weer gaatjes in het karton. Begin onderin en haal het draad erdoor en je kerstballen hangen aan het kartonnen boomonderdeel. (22) Ga zo door tot je de top bereikt hebt. (23) Voeg een prachtig grote ster boven de kerstboom en hij is af! (24) Dit is je eindresultaat van de DIY kerstboom! Of toch niet?

Stap 25 en 26

Maar je kerstboom is toch nog niet helemaal af. Er zit nog geen verlichting in… (25) Ga van boven naar beneden met een lichtslang en zet hem aan. (26) Onder de boom zet je een grote schijnende lamp die voor het mooie lichteffect zorgt. In het donker is het nog mooier met de lichtjes.

 

Hopelijk heb je een mooi eindresultaat en kun je van je eigen geweldige DIY kerstboom genieten. Succes ermee en hele fijne kerstdagen van het team Tuincentrum Overzicht.