Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

De wintertuin: zo maak je deze tot een succes

Veel mensen kunnen bijna niet wachten totdat de zomerse maanden weer aanbreken. Lekker in de tuin zitten, de plantjes in bloei en de barbecue aan. Voor die mensen hebben we goed nieuws: wachten op de zomermaanden is niet nodig. Ook in de winter kun je zoveel leuke dingen in de tuin doen.

Wintersportsfeer in je eigen tuin

Hoe gezellig is het om tijdens bepaalde winterse dagen met zijn allen rond een vuurkorf te zitten? Beker warme chocomel erbij, een fleecedeken op schoot en een sfeervol lichtje erbij. Eventueel kan ook de heater nog aan. Zeker als je een overkapping hebt, kan dit heel gezellig zijn. Net alsof je op wintersport bent. Waarom zou je niet wat mensen uitnodigen en een paar uurtjes in de tuin doorbrengen? Dat is weer eens wat anders dan binnen bij de open haard. Er zijn opties genoeg om het in de wintermaanden ook gezellig in de tuin te maken.

Winterbarbecue

Ook wat de barbecue betreft hoef je echt niet te wachten op de zomer en gelukkig hebben inmiddels steeds meer mensen dit ontdekt. Een winterbarbecue kan namelijk net zo leuk zijn. Natuurlijk moet je de gasten wel vooraf even informeren dat er buiten wordt gegeten. Het zou vervelend zijn als ze hier niet op gekleed zijn.

Wat extra warmte

Vers gemaakte soep, een lekker stuk vlees, een broodje rookworst, een glaasje glühwein of een flinke mok thee hoort natuurlijk allemaal bij die winterse sferen. En ook hier is een extra fleecedekentje altijd prettig. Zorg dat je in ieder geval een beetje beschut zit. Koude wind gaat overal doorheen. Heaters kunnen, net zoals vuurkorven, de plek nog eens extra verwarmen.

Breng sfeer in de tuin

Hang de tuin vol met verlichting. Een leuk lichtsnoer en hier en daar wat windlichten maken de sfeervolle uitstraling compleet. Rondom een vuurkorf zitten is natuurlijk ook gezellig, zeker als iemand zijn gitaar tevoorschijn haalt. Natuurlijk moet de tuin zelf ook een beetje winterklaar zijn. Alle herfstbladeren uit de tuin en een beetje kleur aanbrengen met wat winterplanten geeft de tuin weer een andere look.

Een leuk uitzicht

Het voordeel van een gezellige wintertuin is dat je vanuit je woning ook een leuker uitzicht hebt. Ook als je niet in de tuin zit, kun je dan nog steeds van de tuin genieten. Als je met een lekker bakje koffie aan tafel energieleveranciers aan het uitzoeken bent, is het leuker om in een sfeervolle tuin te kijken dan dat je naar een rommelige en ongezellige tuin kijkt. Daarbij kun je met het kiezen van de juiste energieleverancier ook nog besparen op je kosten, ondanks dat de lichtjes in de tuin regelmatig aan staan.