Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

De voordelen van kunstgras

Het is niet de eerste optie die bij je opkomt: kunstgras in de tuin leggen, in plaats van echt gras. Voor vaak belopen tuinen door bijvoorbeeld huisdieren en kinderen kan het een ideale oplossing zijn! Geen grasmaaier meer nodig, geen voeding nodig, wel een beetje bladeren ruimen, maar dat was het wel. Hoog tijd om de voordelen en nadelen van kunstgras op een rijtje te zetten.

Kunstgras of echt gras?

Om een goede overweging tussen kunstgras en echt gras te kunnen maken, wil je natuurlijk eerst de kosten vergelijken. Als er nog een echt grasveld in de tuin ligt, zal deze er eerst uitgehaald moeten worden. Vervolgens is er een ondergrond nodig met een drainerende werking, dat bovendien goed plat ligt, anders voel je elke hobbel! Daarnaast hangt de prijs natuurlijk ook af van de grootte van de tuin. Je hebt uiteraard geen kosten voor graszaad en voedingsstoffen voor het gazon bij kunstgras, dus de kosten voor het onderhoud liggen een stuk lager, en het blijft jarenlang liggen.

Nadelen van kunstgras

Kunstgras is daarentegen wel duurder in aanschaf dan graszaad. Bovendien heeft kunstgras niet het natuurlijke uiterlijk dat echt gras heeft, en is het materiaal minder duurzaam. Afhankelijk van het soort kunstgras, zal het ook wat grover aanvoelen dan echt gras. Bovendien, er komen geen vogels die kunnen smikkelen van de wormen in de grond, geen spontaan opkomende paardenbloemen en madeliefjes in het voorjaar, maar: ook geen onkruid wieden!

Kunstgras laten leggen

Je hebt de keuze gemaakt: je wilt kunstgras laten leggen. Daar kun je natuurlijk het beste een specialist voor inschakelen, zodat je zeker weet dat je jarenlang van je nieuwe gazon kunt genieten. Kunstgras Eindhoven helpt je graag met de keuze van het juiste gras. Zij kunnen je gelijk adviseren over het onderhoud en andere vragen beantwoorden.

Verzorging van je kunstgras

De verzorging van kunstgras heeft gelukkig een stuk minder voeten in de aarde dan echt gras. Belangrijk is om de volgende punten aandacht te geven:

  • Na het leggen van het gras of na intensief gebruik kunnen de grassprieten een beetje scheef staan, veeg het weer recht met een bezem. Er zijn ook speciale kunstgrasbezems.
  • Haal altijd bladeren weg die van bomen zijn gevallen, dit voorkomt de groei van onkruid.
  • Heeft een dier zijn behoefte gedaan op het gras? Spuit het schoon met de tuinslang of schep het overgrote deel eerst weg.
  • Eventueel kun je het gras na een aantal jaar weer inzanden, zodat de sprieten weer wat steviger staan.
Adv. Bol.com Gardena