Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

De Rimpelroos

De Rimpelroos - Rosa rugosa is te herkennen aan de grote enkelvoudige bloemen, die wel tot 9 cm. in doorsnee kunnen zijn. De bloem ontvouwt zich rijk en vormt een open hart met een duidelijk zichtbare hart met gele meeldraden; een lekker stukje trendy natuur.
Prettig is dat de bloemen sterk geuren; het is een kruidige geur die veel kruidnagel in zich heeft.


Het blad is lichtgroen, zichtbaar generfd - vandaar ook de naam rimpelroos -, de afzonderlijke blaadjes zitten met zeven tot negen aan een steeltje, hebben een zijdeglans en zijn vrij klein. En pas op: de takken zitten vol kleine doornen, waardoor deze roos zeker niet zonder handschoenen moet worden aangepakt. Na de bloei verschijnen vanaf augustus de ronde bottels, welke niet alleen vol vitamine C zitten maar ook geneeskrachtige eigenschappen bezitten, vandaar dat ze veel worden gebruikt in keuken en apotheek.
De oorspronkelijke rozenvorm draagt karmozijnkleurige bloemen is oersterk en het meest gezond, maar tegenwoordig heeft men door kruisingen alle tinten roze, rood en wit in de bloemen geselecteerd. De roos is aantrekkelijk voor insecten als honingbijen en daarom geschikt als natuurlijke hulp bij de bestuiving van bijvoorbeeld uw appelboom.

Planten en vermeerderen

De roos vermeerdert zich makkelijk via worteluitlopers, plant deze roos daarom bij aanschaf diep, zodat deze uitlopers zich goed kunnen ontwikkelen.
Het is erg mooi om van deze roos een haag te planten, die wordt niet te hoog, wel lekker dicht en de dieren en dieven uit de buurt kruipen er niet snel doorheen.

Adv. Bol.com Gardena