Vind jouw tuincentrum

De Lemax thema kerstdorpen

Ben je op zoek naar nieuwe toevoegingen voor jouw kerstdorp? Lemax heeft een overzichtelijke collectie verdeeld in themadorpen, zo weet je precies wat je qua stijl kunt verwachten. Vandaag lichten wij de verschillende dorpen toe!

Lemax Caddington Village

Caddington Village is één van de meest populaire Lemax dorpen. Het dorp is geheel in de Victoriaanse stijl. Wat je kunt verwachten zijn sneeuwpoppen, sleeënde kinderen en de typische verbeelding van de dagen voor kerstmis. Van kathedralen tot kostuums, het gehele dorp is uitgewerkt in de herkenbare en verfijnde stijl. Winkeltjes, huisjes, spelende kinderen en winkelende mensen. Caddington Village ademt de kerstvakantie! In de Lemax Caddington Village kun je onder andere verwachten:

 • Een sfeervol après ski kampvuur met skiërs er omheen
 • Een verlichte kaaswinkel
 • De kleermaker van het dorp in een verlicht huisje

En uiteraard nog veel meer!

Lemax Vail Village

Vail Village van Lemax kenmerkt zich door veel hout en zware stenen. Uiteraard nog steeds in de kerstsfeer, dus ook in de stoere huisjes branden gezellige lichtjes. In de Vail Village collectie van Lemax vind je veel artikelen voor het winterse buitenleven: bergen, meertjes, spelende kinderen en karakteristieke huizen. Een kleine greep uit de collectie:

 • Bergbeklimmers die klaar zijn om op pad te gaan
 • Een artistieke en verlichte galerie
 • Een kraam met geroosterde kastanjes op straat

Ook Vail Village staat weer garant voor een grote diversiteit en de ultieme kerstsfeer! 

 

Lemax Harvest Crossing

Het Harvest Crossing kerstdorp van Lemax is geheel in de landelijke Amerikaanse stijl. Je kunt jouw miniatuurdorp volledig in de Amerikaanse landelijke stijl bouwen, maar je kunt uiteraard ook de items eruit kiezen die jou aanspreken. Zo bouw je jouw eigen unieke dorp! Lemax Harvest Crossing bestaat onder andere uit:

 • Traditionele boerderijen
 • Provinciale huisjes
 • Hardwerkende boeren

Met dit dorp breng je de Amerikaanse platteland sfeer naar jouw miniatuurdorp. Denk aan schattige winkeltjes, een oude molen en een waterput. Houd je van de landelijke stijl? Dan is het Harvest Crossing dorp van Lemax volledig aan jou besteed!

Lemax Plymouth Corners

Het Plymouth Corners dorp van Lemax is een kustplaats volledig gericht op de zee. Inclusief jacht en vuurtoren! De personen in het dorp zijn veel vissers en havenarbeiders. In de Plymouth Corners collectie vind je onder andere:

 • De boei van de lokale haven
 • Het shell cove strandhuisje
 • Het plaatselijke visrestaurant

Wilt je jouw miniatuurdorp vestigen aan de kust? Dan is de Plymouth Corners collectie uitstekend geschikt! Je vindt daar alle producten die het winterse leven aan de kust weergeven. 

Lemax General Products

General Products van Lemax is de categorie met producten die jouw kerstdorp aankleden. Denk aan facades, bomen, lichtjes en lantaarns. In deze algemene categorie staan bijvoorbeeld ook figuren die niet perse bij één dorp horen, maar universeel zijn. Verder is dit de categorie om de juiste aankleding te vinden om jouw dorp op te vullen. Diverse bomen, lichtjes, lantaarns, bruggen en meer! Een leegte opvullen, meer sfeer creëren, of meer verlichting toevoegen aan jouw dorp; in de categorie General products vind je alle benodigdheden!

Lemax Jukebox Junction

Met de Jukebox Junction collectie van Lemax komen de jaren 50 weer tot leven. Je gaat terug in de tijd bij het zien van deze collectie. Een taco shop, een bankje waar men samenkomt, of een café: de vormgeving is geheel in stijl en tot in de details uitgewerkt. Bouw je jouw Lemax dorp geheel in de jaren ’50 stijl, of kies je slechts voor enkele accenten? Het kan allemaal met het uitgebreide Lemax assortiment!

Lemax Santa’s Wonderland

Santa’s Wonderland is de Lemax collectie met alle producten rondom de kerstman. Deze kan uiteraard niet aan het dorp ontbreken, maar dat betekent niet dat je niets te kiezen hebt. Alle producten die bij de kerstman horen vind je terug in Santa’s Wonderland. De kerstman op ski’s, de kerstman bij zijn rendier, de kerstman op een slee, of de kerstman met een truck; het is allemaal mogelijk in jouw eigen miniatuurdorp! Voor iedere stijl zijn er diverse mogelijkheden te vinden. Je maakt het zo uitbundig als je zelf wilt! 

Lemax Carnival

Met de Lemax Carnival collectie kun je een echte kermis bouwen in jouw dorp! De Carnival collectie is vol met vrolijke kleuren, lichtjes en bewegende attracties. Wil je jouw dorpsplein ombouwen tot een feestlocatie? Dan kun je kiezen voor onder andere:

 • Een vrolijk ronddraaiende en verlichte draaimolen
 • Een popcorn- en/of hotdogkraam
 • De botsauto’s die écht rondrijden
 • Het Berry brothers circus theater

Niets is te gek in de Carnival collectie. Geef jouw kerstdorp net dat beetje extra, met de feestelijke sfeer van de kermis collectie. Ook met enkele onderdelen uit de Carnival collectie geef je jouw dorp een feestelijke en vrolijke toevoeging!

Veel plezier met het bouwen of uitbreiden van jouw kerstdorp! Op TuincentrumOverzicht.nl kun je alle kersthuisjes en kerstdorp accessoires vergelijken en bestellen!