Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

De dagen worden korter: kies de beste buitenlamp!

September is begonnen en de dagen worden snel korter. Natuurlijk kunnen we nog genieten van mooie nazomeravonden in de tuin, met een vuurkorf en lekker glas wijn maar het is ook goed om na te denken over de tuinverlichting. Verlichting in je tuin is niet alleen sfeervol, het verhoogt ook de veiligheid van je huis tijdens de donkere maanden. Maar waar moet je op letten als je een nieuwe buitenlamp wilt kopen? We geven je een paar tips.

Sfeer of veiligheid

Allereerst moet je je afvragen wat je wilt doen met je buitenverlichting. Als je alleen sfeerverlichting wilt of een pad wilt verlichten dan kan je kiezen voor grondspots en sokkellampen. Grondspots zijn sfeervol maar geven niet heel veel licht, dus ongewenste gasten schrikken hier niet van. Sokkellampen kan je eenvoudig op je terras of in je borders plaatsen. Je hebt veel vrijheid waar je ze plaatst. Vind je het belangrijk om inbrekers weg te houden, dan is schutting- en gevelverlichting beter: die geven veel licht af op de juiste hoogte.

Ledverlichting in tuin

Daarna moet je kiezen of je led verlichting wilt hebben. Led Verlichting is zeer gebruikelijk in buitenlampen en bovendien in vele kleuren verkrijgbaar. Een aantal jaar geleden was led licht koel en wit, tegenwoordig hebben ze warm en sfeervol licht. Als je een led lamp gebruikt in je buitenverlichting dan hoef je die bijna niet te vervangen, want een lamp gaat gemiddeld 35.000 uur mee!

Schemerschakelaar

De dagen worden nu snel korter, maar in maart worden ze ook weer langer. Je wilt niet iedere keer handmatig de tuinverlichting aan doen of de tijd verzetten wanneer de verlichting aan moet gaan. Als je je buitenlampen koppelt aan een schemerschakelaar dan gaat deze automatisch aan- en uit. Combineer je dit met een tijdschakelaar dan gaat je buitenverlichting aan op het juiste moment maar brandt deze niet de hele nacht door. Handig toch?

Zelf raden we je aan om een combinatie te maken van sfeerverlichting en praktische buitenlampen. Bij de schutting, schuur en deuren van je huis plaats je gevelverlichting die inschakelt op beweging. In de rest van je tuin plaats je sfeervolle spots en sokkellampen. Zo heb je een goede combinatie van sfeer en veiligheid.

Wil je meer weten over buitenlampen of verlichting, kijk dan eens bij Directlampen.nl. Naast tuinverlichting hebben zij nog veel meer lampen. Met een beoordeling door hun klanten van 8.9 weet je bovendien zeker dat het met de service wel goed zit!

 
Adv. Bol.com Gardena