Vind jouw tuincentrum

Bollen voor drukke mensen

Druk, druk, druk! Geen tijd om te tuinieren? Plant verwilderingbollen! Deze bollen hoef je maar een keer in de tuin te planten. Daarna komen ze ieder jaar terug en vermenigvuldigen zich zelfs.
De subtiele juweeltjes Scilla en Puschkinia zijn erg dankbaar, ze zijn klein (10 - 20 cm hoog) en bloeien vroeg in het voorjaar (maart/april). Hun bloemen zijn als kleine hyacintjes. De meest gebruikte soort, Scilla siberica heeft blauwe bloemetjes met een wit hart, wat lekker opvalt in de nog kale voorjaarstuin. De met witte bloemetjes getooide Scilla sibirica ‘Alba’ springt er helemaal uit, zelfs op een sombere dag.


Ook narcissen verwilderen goed; onder andere de historische dichtersnarcis - Narcissus poëticus welke ook nog eens heerlijk geurt. Trouwens zelfs tulpen, maar dan vooral de wat kleinere botanische soorten bloeien jaar na jaar.Plant de bollen niet alleen in gras of border maar ook eens onder bladverliezende struiken of haag, hier krijgen ze in het voorjaar volop zon zodat ze royaal kunnen bloeien.
Kies het liefst voor vroegbloeiende soorten, dan heb je vanaf maart kleur in de tuin.
En nog een laatste tip: Plant lekker veel voor het mooiste effect.

Planten:
Bollen kunnen worden geplant tot half december. Maar de plantperiode is wel erg afhankelijk van het weer. Met temperaturen van rond de 10 graden is het zelfs mogelijk om met kerst bollen te planten.