Vind jouw tuincentrum

5 tips: kerstdecoratie voor op tafel

Het is weer bijna zover: de kerstdagen komen er aan! Als je de kerstplannen eenmaal op orde hebt en misschien zelfs al weet wat je gaat koken, dan is het nu tijd voor de decoratie op tafel. In dit artikel geven wij je 5 ideeën om het kerstdiner (of ontbijt/brunch/lunch) in stijl te vieren!

Niet alleen het lekkerste, maar ook het mooiste kerstdiner!

  1. Modern kerststukje: dit jaar maak je het kerststukje eens op een andere manier. Wat dacht je van deze, gemaakt op een stuk boomstam? Nog steeds een grote sfeermaker op elke tafel, maar nét in een moderner jasje.

Tip 1

  1. Draai de wijnglazen om! Hoe leuk is dit? Je kunt wijnglazen omgekeerd neerzetten met daarin versiering in kleuren naar keuze: een bonte verzameling kerstballen, witte ballen met wat groene takjes, (geschilderde) dennenappels enzovoort. Bovenop zet je een mooie kaars in een bijpassende kleur en jouw nieuwe decoratie is klaar!

Tip 2

  1. Drijvende kaarsen: super sfeermakers, deze drijvende kaarsen! Kies mooie takjes met besjes uit, of bijvoorbeeld een dennentak en een kaars in de gewenste kleur. Let op, je hebt drijvende kaarsen nodig die het water kunnen trotseren!

Tip 3

  1. Geschilderde dennenappels op tafel: kies mooie dennenappels uit in het bos en laat deze drogen. Daarna kun je ze schilderen in de gewenste kleur en eventueel versieren met glitters. Laat ze goed drogen en leg daarna verspreid neer over de tafel. Het is ook leuk om op elk bord een dennenappel te leggen met een naamkaartje of een persoonlijk briefje erin geklemd.

Tip 4

  1. Bouw een dorpje onder een stolp: haal wat nepsneeuw uit de boom, kies wat kleine toevoegingen zoals een auto, rendier of kerstman. Kleed het aan met wat takjes of dennenappels en klaar is jouw mini dorpje!

Tip 5

Met deze tips kom je weer een heel eind bij het decoreren van de kersttafel. Het allerbelangrijkste blijft natuurlijk het genieten van de dagen met de mensen om je heen. Namens het team van Tuincentrum Overzicht wensen wij jou hele fijne dagen toe!