Zwanenburg Kies andere plaats
Nieuwsbrief

Iedere maand een nieuwsbrief vol inspiratie, tuintips & exclusieve kortigen in tuincentra en voor webshops? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief!

Win een waanzinnige stedentrip naar Wenen!

22 augustus 2011
Win een waanzinnige stedentrip naar Wenen!

Indian Summer

September is de maand van de Indian Summer. Het is de periode die de overgang tussen zomer en herfst aangeeft. Juist voordat het blad van de bomen valt, kleurt het prachtig roodbruin en dat is typisch de warme sfeer van Indian Summer. Deze sfeer kun je zowel buiten als binnen op eenvoudige wijze versterken. Bij het tuincentrum zijn vanaf september veel planten verkrijgbaar om een sfeervolle omgeving te creëren. Van najaarsblues is geen sprake, leve de Indian Summer!

Buiten
De bessen van de meidoorn, hulst, vlier, liguster en Gelderse roos zorgen in september voor de nodige kleuren. Wil je de tuin van extra kleur voorzien? Kies dan bijvoorbeeld voor dopheide (Erica) of lampenpoetsersgras (Pennisetum). Geef de laagbloeiende dopheide een plekje vooraan in de border en zet het ‘hoge’ lampenpoetsersgras achterin. Zo krijg je een extra spannend kleurverloop. Ook balkon en terrasbezitters kunnen nog volop genieten van de Indian Summer. Een paar potten zijn zo gevuld met sfeervolle herfstbloeiers als bergthee (Gaultheria), patiocyclamen of bolchrysanten.

Binnen
Vanaf september gaan we weer meer tijd in huis doorbrengen. De Indian Summer is daarom ook een goed moment om ook het interieur te voorzien van warme herfsttinten. Bijvoorbeeld met kamerplanten als Bromelia’s, cyclamen of potchrysanten.

Indian Summeractie
Bij veel tuincentra wordt van 22 augustus tot en met 2 oktober een bijzondere actie gehouden. Iedereen die een ‘Indian Summer’-plant koopt, ontvangt een wincode. Wanneer deze code via www.gekopgroen.nl wordt ingevoerd, maak je kans op een waanzinnige stedentrip naar Wenen! Kijk voor meer informatie, inspiratie en een overzicht van deelnemende tuincentra op www.gekopgroen.nl.