Vind jouw tuincentrum

Zonnebloemen van de familie Borghuis

Tuincentrum Borghuis in Deurningen bestaat 40 jaar! Dit vierde de familie door de mensen in het zonnetje te zetten die hier de afgelopen 40 jaar aan hebben bijgedragen. Eerder deze maand deelden ze 1200 zonnebloemen uit, met daaraan een kleurplaat ingekleurd door basisschool leerlingen, bij verschillende verpleeghuizen in de regio.

Een bedank rondje met zonnebloemen

De ouderen zijn in de jubileumweek bezocht door de familie Borghuis en de organisatie van de jubileumweek. Dit waren allemaal mensen die de afgelopen 40 jaar hebben bijgedragen aan het groeien en bloeien van het tuincentrum. Men was zichtbaar verrast door de zonnebloemen en kleurplaten.

Tekeningen door basisschool leerlingen

Leerlingen van basisscholen uit Deurningen, Hengelo, Weerselo, Saasveld, Reutum en Rossum hebben de kleurplaat ingekleurd en een wens geschreven aan de ouderen. Als dank hebben deze klassen een startpakket moestuinieren ontvangen om te leren over groeien en bloeien. Zoals Josine Borghuis zelf zegt, is het prachtig om op deze manier jong en oud met elkaar te verbinden.

Familie bedrijf Borghuis

Gerdy en Clemens Borghuis openden de deuren van hun kwekerij Clemens Borghuis op 30 april 1978. Hier verkochten ze groenten en planten rechtstreeks aan de klant én gingen ze met eenjarige zomerbloeiers naar de veiling. In 1992 kozen ze ervoor om volledig als tuincentrum verder te gaan. Hun kinderen Josine en Vincent Borghuis maken sinds 2012 deel uit van de directie en voeren dagelijke leiding met een enthousiast team van ruim 100 medewerkers.