Vind jouw tuincentrum

Zomermode voor bloemen

Met de warmte van de zomerzon breekt ook de tijd van gladiolen, lelies, zantedeschia’s en dahlia’s aan. Deze typische zomerbloemen zijn vanaf juli in een groot aantal kleuren en soorten verkrijgbaar. Het zomergevoel spat er vanaf dankzij de prachtige kleuren en prettige geuren. De bloemen kun je prima naar eigen wens stylen maar het is ook leuk de zomertrends Sturdy en Sparkle te volgen. Haal dus alle vazen maar te voorschijn… het is zomer!

Stralende zomer

De zomertrend Sparkle laat zich het beste omschrijven als stralend en vrolijk. Hoewel er veel verschillende kleuren gebruik worden is er een hoofdrol weggelegd voor ‘zomergeel’. Een boeket gladiolen wordt extra opvallend door een lint rondom de vaas te binden. Een vrolijk effect krijg je wanneer je in meerdere vaasjes één of twee bloemen zet. Door hun grote bloem kun je daar prima lelies, zantedeschia’s of dahlia’s voor gebruiken. Dankzij de accentkleur geel zorg je voor een stralende zomer!

Stoere zomer

Natuurlijk en persoonlijk materiaalgebruik blijft ook in 2011 belangrijk. De zomertrend Sturdy is zelfs wat ruiger doordat er meer gebruik wordt gemaakt van robuuste en oorspronkelijke vazen. De uitstraling van zo’n vaas vol dahlia’s, lelies of gladiolen wordt persoonlijk door gebruik van bijvoorbeeld touw of handgemaakte accessoires.

Bolbloemen

Zoals tulpen bij het voorjaar horen, horen gladiolen, dahlia’s, lelies en zantedeschia’s bij de zomer. Deze typische zomerbloemen groeien uit een bloembol, dus niet uit zaad of stek. Daarom worden ze ook wel bolbloemen genoemd. Hét seizoen van deze zomerse bolbloemen begint in juli en duurt tot eind oktober. In deze periode zijn de meeste soorten verkrijgbaar en heb je dus de ruimste keuze bij bloemist, supermarkt of marktkraam.