Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Zo maak je de regenton schoon

In een poging om water te besparen, is een regenton - zoals een regenton van Elho - een eenvoudig en uitstekend hulpmiddel om regenwater op te vangen. Een goede reiniging en onderhoud zijn echter noodzakelijk om de regenton in topconditie te houden, zodat het water helder en schoon blijft en er geen ongedierte in de ton en op het erf kan komen. Lees hoe je ton moet reinigen.
 

  1. Open de klep van de ton en laat stilstaand water uit de ton stromen. Nadat de ton grotendeels leeg is, moet de ton licht genoeg zijn om veilig te kunnen bewegen. Als de ton nog steeds te zwaar blijkt te zijn, moet je hulp krijgen bij het verplaatsen ervan in de resterende stappen.
  2. Koppel de regenton los van het wateropvangsysteem. Haal de ton van zijn plek en verwijder eventuele goten of trechters die gebruikt worden om het water te leiden. Als er obstakels aanwezig zijn in één van de openingen, verwijder deze dan.
  3. Draai de leiding om en laat eventueel resterend stilstaand water uit de ton lopen. Check ook of er nog dieren in de ton aanwezig zijn.
  4. Verwijder eventuele bezinksels of materialen die er niet thuishoren uit de ton. Spoel de binnenkant met water en verwijder rottend materiaal. Gebruik een kleerhanger om slib uit de vatopeningen te trekken en te verwijderen.
  5. Maak een sopje van warm water en afwasmiddel en water.
  6. Maak de buitenkant van de ton schoon.
  7. Onderzoek met behulp van een zaklamp de binnenkant van de ton. Als je nog slib en hard geworden bezinksels aantreft, gebruik dan een bezem om deze te verwijderen. Als de ton geen opening heeft die groot genoeg is voor een bezemkop, stop dan een spons of dweilkop in het vat en verplaats deze met de bezemsteel.
  8. Maak de binnenkant van de ton schoon met de bezem of dweil. Voeg het resterende sopje toe en schrob de binnenkant grondig.
  9. Doe het sopje na gebruik terug in de emmer en spoel het sop door het toilet.
  10. Inspecteer de binnenkant van de regenton. Als deze schoon is, laat de ton dan drogen.
Adv. Bol.com Gardena