Vind jouw tuincentrum

Zo laat je jouw druivenplant beter groeien

Het is altijd een prachtig mooi gezicht als de druivenplant gaat uitlopen. Toch is dit niet perse vanzelfsprekend. In de video van vandaag geeft Jurgen je tips om jouw druivenplant zo goed en mooi mogelijk te laten groeien.

De juiste grondsoort voor de druivenplant

In het ideale geval staat de druif op een drassige vochtige grond. Net zoals in de video. Is dit bij jou in de tuin niet het geval? Dan zijn er genoeg mogelijkheden om de natuur een handje te helpen!

Dit kun je doen om de druif goed te laten groeien

In de eerste week dat de druif weer gaat uitlopen, kun je water geven om de groei te ondersteunen. Hoe je dat moment herkent, dat laat Jurgen je precies zien in de video. Deze periode geef je elke avond zo'n 10 liter water. Bekijk in de video hieronder wat het resultaat daarvan is!

Een gezonde druivenplant in de tuin

Als je de druif voldoende ondersteunt krijg je een mooie en gezonde plant. Hij wordt niet alleen mooier, de druiven groeien ook sneller en beter. Nog een fijne extra tip: Spintmijt staat misschien niet mooi, maar het kan verder geen kwaad. Laat de natuur dus gewoon zijn werk doen, dan komt het helemaal goed met de druivenplant!