Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Zo kun je ook in de winter van jouw tuin genieten

In het najaar worden de dagen in Nederland korter en kouder. De winter lijkt dan ook niet het meest voor de hand liggende seizoen om veel tijd door te brengen in je tuin. Toch kun je dat beter wel doen. Niet alleen is het zonde om een deel van je huis een heel seizoen lang niet te benutten, de frisse lucht doet ook nog eens wonderen voor je gezondheid. Maar hoe geniet je in de winter van je tuin zonder dat dit gepaard gaat met verkleumde handen en klappertanden? En voor welk meubilair kies je dan? Deze makkelijke tips helpen je op weg.

Kies voor meubilair dat tegen een stootje kan

We kunnen niet elk jaar op een witte kerst rekenen, maar één ding is zeker: de Nederlandse winters zijn ieder jaar weer onvoorspelbaar. Vorst, regen, windstoten… Deze omstandigheden zijn natuurlijk niet ideaal voor je terrasmeubels. En dat is jammer, want ook in de winter wil je wel eens in je tuin kunnen loungen, zeker op de zonnige dagen. Gelukkig, er bestaat terrasmeubilair dat je in de winter gewoon buiten kunt laten staan. Kies bijvoorbeeld voor meubels die gemaakt zijn van aluminium en roestvrij staal. Deze materialen zijn volledig bestand tegen een flinke regenbui en ijskoude nachten.

Maak gebruik van een terrasverwarmer

Om comfortabel buiten te kunnen zitten wanneer de temperatuur daalt, is het slim om terrasverwarming aan te schaffen. Dit lijkt aanvankelijk niet de meest zuinige aanschaf, maar gelukkig zijn er genoeg opties om je tuin op een voordelige en duurzame manier te verwarmen. Een elektrische terrasverwarmer hoeft helemaal niet zoveel te kosten als je wellicht verwacht. Om er zeker van te zijn dat je niet teveel betaalt voor het gebruik van je heater, loont het om het aanbod van verschillende energieleveranciers te vergelijken. Energieleveranciers vergelijken zorgt er niet alleen voor dat je de maatschappij vindt die in jouw situatie het voordeligst is, maar ook dat je kunt kiezen voor een leverancier die duurzame, milieuvriendelijke opties biedt. Er zijn tegenwoordig steeds meer opties om je huis en tuin op een duurzame manier te verwarmen en duurzame energie is niet eens duurder.

Schaf winterharde planten aan

Hoewel veel planten warmte en zonlicht prefereren, zijn er ook meer dan genoeg winterharde planten die het ook in koudere periodes erg goed doen. Deze kun je voor, maar ook tijdens de winter planten. Let er wel op dat je dit niet doet wanneer het vriest. De grond is op deze dagen zo hard dat het bijna onmogelijk is om een gat te graven dat diep genoeg is voor de plant. Wanneer je een plant in een ondiep gat plaatst, bestaat de kans dat de wortels zich niet goed in de grond kunnen aarden. Als gevolg hiervan zal de plant niet voldoende voedingsstoffen uit de aarde halen, en zal de plant na enige tijd afsterven. Wanneer je de planten diep genoeg plaatst op een iets warmer moment zullen de winterharde planten het gedurende de winter goed doen, ook in periodes van vorst. Twijfel je of een plant de winter de kan overleven? Vraag dan hulp aan een medewerker van het tuincentrum

Adv. Bol.com Gardena