Vind jouw tuincentrum

TuinTuin

Mooie bloembollen kopen voor in het voorjaar!

Lisa Garden op 30-05-2024

Nu het voorjaar er weer aan komt is het ook belangrijk dat jij jouw tuin weer gaat aankleden met nieuwe planten. Veel tuinen worden namelijk grijs en grauw in het najaar en dat is best wel zonde. Daarom is het goed om te kijken wat jij kan doen om jouw tuin wat meer kleur te geven. Nu kun jij verschillende soorten planten kopen bij tuincentra en dat is wel leuk, maar die planten en dan vooral de bloemen zijn al op kleur. Dat is dan wel weer zonde, want hierdoor gaan je bloemen ook sneller dood. Daarom is het goed om te kijken naar bloembollen kopen. Dit brengt veel meer voordelen met zich mee en daarom is het zeker aan te raden om hier naar te kijken. Vooral als je gaat kijken naar een dahlia. Dit zal een goede toevoeging zijn aan je tuin.

Allemaal verschillende kleuren!

Het fijne van bloemen is dat ze in allemaal verschillende kleuren te verkrijgen zijn en daarom is het ook aan te raden om die toe te voegen in je tuin. Nu moet je wel een goede keuze maken tussen welke bloemen jij wilt hebben. Je krijgt namelijk erg veel keus. Nu is het sowieso leuk om te kijken naar bloembollen kopen, want je krijgt vaak een verrassing als het gaat om wat voor kleuren je kan krijgen. Vooral bij een dahlia wordt het een verrassing en daarom is het ook leuk om die toe te voegen aan je tuin. Mocht je liever al wel weten wat voor bloemen jij krijgt, dan kun je beter gelijk een bloem kopen. Dan weet je al wat je hebt en dan weet je of het ook bij je tuin past.

Zijn het moeilijke bloemen?

Niet alle bloemen zijn lastig om te verzorgen, maar een heleboel ook wel. Daarom is het goed om te kijken wat jouw ervaring is en of het wel wat voor jou is om een bloem te hebben die misschien iets meer verzorging vereist. Bij bloembollen kopen is het goed om te kijken wat voor een bloembollen het zijn. Straks zit je met een bloem die al snel weer dood gaat, omdat jij het niet de juiste verzorging geeft. Nu is de kans natuurlijk wel klein, maar het kan wel. Een dahlia is ook niet per se makkelijk en daarom is het goed om te kijken of de bloem wel wat voor jou is.

Bloeit het meerdere jaren?

Je hebt bloemen die maar een jaar bloeien en je hebt bloemen die vaker bloeien. Het verschilt heel erg per plant. Het liefst heb je natuurlijk planten die vaker bloeien en dat is dan ook mogelijk. Bij bloembollen kopen krijg je vaak ook de informatie of de planten meerjarig zijn. Bij een dahlia is dat ook het geval, want die kunnen vaker dan een keer bloeien. Vaak komen de bloemen van juni tot oktober. Zodra de eerste vorst is geweest dan is het tijd om de knollen te rooien. Je behoudt tien centimeter van de stengel en zo kun je de plant helpen overwinteren. Dit geldt niet voor alle planten.

Adv. Bol.com Gardena