Vind jouw tuincentrum

Zó breid je jouw kerstdorp uit!

Misschien hoort het bouwen van een kerstdorp al bij jouw jaarlijkse december werkzaamheden, maar het kan ook zijn dat je dit jaar voor het eerst begint met een kerstdorp. In allebei de situaties hebben wij een handig lijstje voor je! Want als je eenmaal een aantal huisjes hebt, dan zijn er natuurlijk nog de nodige toevoegingen die het dorp écht compleet maken. Zo breid je jouw kerstdorp uit!

Lemax fietsen

Je kunt in jouw miniatuurdorp ook vervoersmiddelen toevoegen, zoals fietsen. Er zijn diverse mogelijkheden en modellen qua Lemax fietsen:

  • Ijscoman
  • Bakfiets
  • Postbezorger
  • Boodschappen bezorger
  • Vintage fiets
  • Stadsfiets

De fietsen zijn realistisch uitgewerkt, zoals samen in een fietsenrek, of op een standaard. Ze maken het straatbeeld compleet en de bewegende personages, zoals bijvoorbeeld de postbezorger, brengen het dorp tot in de fijnste details tot leven.

Lemax auto’s

Er zijn verschillende Lemax auto’s toe te voegen aan jouw miniatuurdorp. Een sportauto, de truck van de kerstman, een auto met de kerstboom op het dak én het ouderwetse vervoer via paard en wagen. Ga je voor een luxe en strak dorp met sportwagens, een vintage uitstraling met paard en wagen, of combineer je verschillende stijlen naar uw eigen inzicht? Komt de kerstman per slee, of heeft hij in jouw dorp een truck? Niets is te gek!

Miniatuur kabelbanen in jouw kerstdorp

In een winters paradijs hoort uiteraard een kabelbaan. Daarom is de Lemax collectie uitgebreid met kabelbanen, gondels, skiërs en snowboarders voor de echte winterse uitstraling.

 

Jägerndorfer kabelbanen

De Lemax collectie is uitgebreid met Jäfgerndorfer kabelbanen. Daarnaast zijn er ook bijpassende figuren zoals skiërs en snowboarders. De gondel brengt de wintersporters van de ene kant van het dorp, naar de andere kant van het dorp. De kabelbanen zijn verkrijgbaar in verschillende maten en kleuren. Daarnaast zijn er losse Jägerndorfer masten en adapters verkrijgbaar. De miniatuur kabelbanen brengen de vakantiesfeer naar jouw dorp.

Jägerndorfer zetelbanen

Met de zetelbanen van Jägerndorfer breng je de winterse sfeer geheel terug naar het dorp. Vakantiegangers, skiërs en snowboarders sieren de zetelbaan die rustig over het dorp heen gaat. De gondels zijn tot in de kleinste details uitgewerkt en brengen jouw miniatuurdorp helemaal tot leven! 

Märklin kersttreinbaan

De Märklin modeltreinbanen passen uitstekend in een Lemax miniatuurdorp. Met verschillende soorten, maten en stijlen is voor ieder kerstdorp wel een geschikte treinbaan te vinden. Er zijn diverse kleuren en soorten wagens en locomotieven in de kerststijl. De treinen zijn identiek aan echte treinen en kunnen zelfs geluid maken. Je kunt jouw collectie tevens uitbreiden met een uitbreidingsset met een glühweinwagen, optelspoor en kerstboom ter decoratie langs het spoor of op de wagens. Zo komt jouw dorp helemaal tot leven! Kies je voor een subtiele stoomlocomotief met kerstversiering, of ga je voor de volledige kerstwagen? 

Veel plezier met het bouwen van jouw eigen kerstdorp!