Vind jouw tuincentrum

Woonplanten mei: Binnenstebuiten-planten

Na de tuinplant van de maand mei, is het nu tijd voor de woonplant van de maand: Binnenstebuiten planten. De balkon- of tuindeuren open en lekker in en uitlopen. Dat is echt voorjaar, toch? De binnenstebuiten planten mogen dit ook!

Het team aan binnenstebuiten planten

Binnenstebuiten planten gedijen zowel binnen als buiten. CallaCampanula, Celosia, ballonklokje (Platycodon) en potlelie vormen het team dat samen de geur, kleur en zwier van de zomer in je huis en tuin brengt. Prachtige kleuren, heel veel bloemen, vormen waar je mond van open valt (naar de doolhofkam van Celosia kun je uren kijken!) en je kunt het net zo sereen of kakelbont maken als je wilt. 

Huis en tuin combineren

Buitenkeukens en groene interieurs: huis en tuin lopen tegenwoordig in elkaar over. Met binnenstebuiten planten kun je je helemaal uitleven qua kleuren, het hoeft namelijk echt niet allemaal groen te zijn! Creëer jouw eigen paradijs om helemaal tot rust te komen. 

Bloeiende mooimakers 

Alle binnenstebuiten planten zijn stuk voor stuk natuurlijke sieraden. Calla is een gestileerde schoonheid met een spannende kelk, Campanula en ballonklokje trakteren je op honderden schitterende klokjes. Bij Celosia kun je kiezen uit pluimen en wonderschone kronkelbloemen in kleuren als felpaars, knalroze en vlammend rood. En statige potlelie biedt heel veel groen met een kroon van majestueuze bloemen die een schitterende tekening hebben. 

Binnenstebuiten-planten, Woonplanten mei 2017

Verzorging binnenstebuiten planten 

  • Zet ze wel in het licht, maar liefst niet in de volle zon. 

  • Met een lichtvochtige kluit en eens per week wat plantenvoedsel bloeien ze extra mooi en lang. 

  • Uitgebloeide bloemen kun je weghalen, zo houden de planten een frisse uitstraling.  

Herkomst

Afgezien van tropische Celosia en Zuid-Afrikaanse Calla komen de binnenstebuiten planten vooral voor op het noordelijk halfrond. Ze zijn niet bestand tegen kou, maar kunnen de Europese zomers prima hebben. Voor allemaal geldt dat ze al eeuwen in het wild groeien, maar door speciale kweektechnieken optimaal geschikt zijn gemaakt voor het opvrolijken van je huiskamer en zomertuin.