Vind jouw tuincentrum

Woonplant van de maand november: SCHLUMBERGERA

In november is Schlumbergera de Woonplant van de maand. Een meer dan aantrekkelijke dame die in de aanloop van Kerst in volle bloei komt - en dat ieder jaar opnieuw.

Hoe korter en donkerder de dagen worden, des te mooier wordt haar typische cactusbloei. Schlumbergera biedt feestelijke looks in wit, roze of rood.

Sterke piekplant

Schlumbergera heeft een fantastisch lijf, ze is trouw en makkelijk in de omgang… Een droom die je interieur een speciale hint geeft. Hip met nostalgie en met het contrast tussen rust en kleurexplosie in de bloeiperiode. Overigens komt ze van oorsprong voor in de Braziliaanse bergstreken, ze is dus bepaald geen luxepop. Sterker nog, deze doorgewinterde bloeier is ongevoelig voor ziektes.

Namedropping

De Schlumbergera is vernoemd naar de Franse cactusverzamelaar Frederique Schlumberger. Al in 1817 werd de eerste Schlumbergera overgebracht van Brazilië naar Engeland en het Europese vasteland. En tot op de dag van vandaag fonkelen de Schlumbergera bloemen in (de) donkere dagen. Licht en kleur voor het interieur.

 

 

Loyaal en uitbundig 

Naast haar fantastische uitstraling heeft Schlumbergera een toegewijd karakter. Op haar bloei kun je rekenen en de kleur kun je zelf bepalen. In wit, in het rood van Schlumbergera ‘Zaraika’ of de roze varianten ‘Naomi’ en ‘Dark Eva’. Het formaat bepaalt het aantal bloemknoppen, de kleinere versies hebben rond de 25 bloem- knoppen, de allergrootste Schlumbergera’s wel honderden!

Tips

Schlumbergera zet je tijdens de bloei op een lichte plek: regelmatig kleine hoeveelheden water geven en iedere week aan een beetje plantenvoeding denken. Na de lange bloei zorg je voor een rustperiode en geef je minder water. In de zomer gedurende één maand droog houden en koel wegzetten om de nieuwe bloei te stimuleren. Als je nieuwe knopjes ziet, is de cirkel rond.

(Bron: Bloemenbureau Holland)