Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Woonplant van de maand januari: De Kentia Palm

Het nieuwe jaar begint goed, met de Kentia Palm als Woonplant van de Maand januari. De Kentia Palm, ook bekend als Howea, is een imposante, frisgroene palm met een tropische achtergrond. Dat staat niet alleen stijlvol, een Kentia Palm zorgt er ook voor dat jij je lekker voelt.

De Kentia Palm brengt zuurstof en zuivere lucht

De Kentia Palm is een makkelijke plant, die regelmatig een nieuw lichtgroen blad geeft vanuit het hart van de plant. Die bladeren zorgen voor zuurstof en zuivere lucht in huis, waardoor jij je lekkerder voelt. Dat maakt de Kentia Palm een plant om te omarmen.

Tropische achtergrond

Voordat de Kentia Palm over jouw drempel komt, heeft hij al wat reiservaring. De jonge plantjes groeien namelijk op het Lord Howe-eiland, waar de Kentia Palm in de negentiende eeuw werd ontdekt. Dit eiland ligt zo’n 700 kilometer ten oosten van Sydney, in de Zuid-Pacific. Eenmaal aangekomen op het Europese vasteland worden de plantjes in kassen verder opgekweekt tot volwassen exemplaren. Die zijn vervolgens verkrijgbaar in formaten van 70 centimeter tot wel drie meter hoog.

Verzorging van de Kentia Palm

De Kentia Palm is een sterke plant en staat het beste op een plek zonder direct zonlicht, in halfschaduw. De plant kan goed tegen droge lucht en heeft genoeg aan één keer per week water. Het is belangrijk dat overtollig water kan weglopen, anders kunnen de wortels gaan rotten. In het voorjaar en de zomer kun je een beetje plantenvoeding toevoegen aan het water. Kortom: met een beetje verzorging geniet je lang van deze imposante geluksbrenger.

Leuk om te weten:

  • Een Kentia Palm is helemaal in z’n element bij een temperatuur tussen de 20°C en 25°C.
  • De Kentia Palm behoort tot de Arecaceae, oftewel Palmenfamilie. Een grote familie, want er zijn bijna 4000 soorten palmen bekend.
  • De plant vindt het fijn om af en toe onder de douche te staan.
  • Een Kentia Palm is een goed cadeau voor iemand zonder groene vingers.
  • De Kentia Palm is ook bekend onder de naam Howea, een afgeleide van de plaats Howeia op het Lord Howe-eiland.
  • De Kentia Palm heeft in de Verenigde Staten de bijnaam Hollywood Palm omdat de plant zo vaak te zien is in films.
  • De Kentia Palm kan in het wild in 20−25 jaar wel 12 meter hoog worden.
  • Een plant haalt op de werkvloer giftige stofjes uit de lucht en vermindert stress.
  • De Kentia Palm staat, afhankelijk van de pot, mooi in een modern maar ook een klassiek interieur.
  • De plant staat in de natuur in een palmenbos. Daarom vindt de Kentia Palm schaduw zo prettig.

Woonplant van de maand

De Kentia Palm, of Howea, staat deze maand in het middelpunt van de belangstelling als Woonplant van januari. ‘Woonplant van de Maand’ is een initiatief van Bloemenbureau Holland. Maandelijks kiest Bloemenbureau Holland in overleg met vertegenwoordigers uit de sierteeltsector een plant die het opvallend goed doet bij de consument, of juist (nog) niet zo bekend is, maar wel potentie heeft om het goed te doen in de woonkamer.
 

Adv. Bol.com Gardena