Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Wist je dit over ongedierte?

Veel mensen hebben last van ongedierte. Vanwege de weinige kennis over de verschillende diersoorten is het echter lastig om tot een bestrijding over te gaan. Je moet daarom goed gaan kijken naar de verschillende diertjes die er voorbijkomen voordat je daadwerkelijk tot actie over gaat. Houtworm bestrijden gaat bijvoorbeeld weer op een andere manier dan zilvervliesjes bestrijden. De verschillende mogelijkheden zorgen ook weer voor nieuwe kansen. Na het lezen van onderstaande tekst weet je alles over deze ongedierte en zorg je ervoor dat je er geen last meer van hebt in huis.

Houtworm bestrijden met kennis

Houtworm bestrijden kan alleen wanneer je precies weet wat het is. Dit beestje houdt zich voornamelijk schuil in houten objecten in de woning. Indirect kan het grote schade aanbrengen aan jouw gezondheid. Vaak gaat dit ongedierte namelijk ook in de houten dakconstructie zitten, waardoor er uiteindelijk een veel te zwakke constructie ontstaat. Met alle gevolgen van dien. Tevens gaan de meubels en vloeren kapot, wat jou vaak in een hogere kostenpost achterlaat dan de bestrijding.  Maar hoe herken je ze dan? Als eerste als je veel zaagsel ziet liggen. De rand van het hout brokkelt namelijk af, waardoor je al snel ziet dat er beestjes in verscholen zitten.

De schade is enorm

Ook gaatjes kunnen een teken van houtworm zijn. Hierbij gaat het vaak over kevers, die zich een weg door het hout banen. Zodra de ontwikkeling tot een kever zijn punt bereikt heeft, gaan deze namelijk naar de oppervlakte om weg te kunnen vliegen. Als je dit stadium al bereikt hebt, komen de kevers niet terug naar het hout. Wel kan het zijn dat ze hier hun eitjes weer inleggen. En dan de wormen zelf. Je ziet ze niet snel, maar kunt ze wel herkennen aan een bruine kop met wit lichaam. Vanaf dat moment weet je dat je de houtworm moet bestrijden en je jouw meubels kunt sparen. Zilvervisjes daarentegen richten niet direct schade aan meubels aan, maar kunnen in geval van te weinig voeding in persoonlijke bezittingen gaan zitten.

Zilvervisjes voeden zich in jouw huis

Zilvervisjes bestrijden is belangrijk. Zodra je er eentje in huis ziet, weet je namelijk altijd zeker dat er meer zitten die je niet zit. In eerste instantie zullen de beestjes alleen in vochtige ruimtes zitten, waar zij op zoek gaan naar voedsel. Denk daarbij aan schimmels, maar ook suikers. Zodra dit niet te vinden is in huis verplaatsen ze zich richting boeken, schilderijen en foto’s. Niets is meer veilig als deze ongedierte in jouw woning te vinden is. Ze zijn daarbij ook nog eens niet hygiënisch, waardoor je ze zo snel mogelijk weg wilt hebben. Als je deze vreemde beestjes ziet lopen is het dus belangrijk om direct tot actie over te gaan en ervoor te zorgen dat jouw woning weer ongediertevrij is. 

Welke ongedierte je ook in jouw woning hebt, het blijft belangrijk om er op tijd bij te zijn. Ga er daarom niet vanuit dat wanneer je een beestje ziet het nog geen probleem is, maar behandel iedere ruimte alsof er heel veel aanwezig zijn. Vaak is dit namelijk ook zo en het kan je na verloop van tijd veel ellende schelen. 

Adv. Bol.com Gardena