Vind jouw tuincentrum

Wereld Kattendag

Het is vandaag Internationale Kattendag en dat mag natuurlijk niet ongemerkt voorbijgaan! Ben je zelf trotse eigenaar van deze eigenwijze maar elegante huisdieren, of werk je dagelijks met katachtigen in een asiel, of misschien wel in een dierentuin? Of je dol op ze bent of niet, het is tijd om deze jagers in het zonnetje te zetten!

Historie van de kat

De vriendschap tussen mens en kat begint vermoedelijk in het oude Egypte, 5000 jaar geleden, rond de Nijl. Katten bleken bijzonder behendig in het verdrijven van knaagdieren die de graanvoorraden opvraten. Verder zaten er weinig andere roofdieren in de gebieden rond de Nijl, dus de katten konden rustig hun gang gaan wat voorplanten betreft. Zodra de eerste poezennestjes kwamen, waren de mensen verkocht.

Kattentaal

Als je je kat goed kent, weet je dat het diertje veel manieren heeft om met je te communiceren. Dit doet hij met zijn staart, zijn oren en zijn ogen, maar ook door zijn stem te gebruiken. Vaak is spinnen een algemeen teken van tevredenheid, maar soms kan het ook een teken zijn van pijn. Niet alle rassen gebruiken hun stem overigens even vaak. En wist je dat katten bepaalde geluiden alleen naar mensen maken?

Verwen je kat!

Wereld Kattendag is in 2002 in het leven geroepen door een aantal dierenrechtenorganisaties en het Canadese Internationaal Fonds voor Dierenwelzijn. We hebben al dierendag, maar er is geen enkele reden waarom je je kat niet een extra dag zou verwennen met een snack, een restje vlees of misschien zelfs een verse vis! Kitty vindt trouwens dat die versleten krabpaal echt niet meer kan…