Vind jouw tuincentrum

Wellness in de tuin

De buitendouche is hard op weg een vaste plek in onze tuin te veroveren, begrijpelijk want na een middag in de zandbak zijn kinderen lekker vies en na wat stevig sporten is een verfrissing heerlijk. Nog een reden; bij tuinieren wordt ook heel wat modder binnengelopen. Of pak hem gewoon als verkoeling op zo’n luie hete zomerdag. Zo’n buitendouche is superhandig, reden genoeg om eens even in de materie te duiken.

De buitendouche is er in alle soorten en maten. En geschikt voor iedere beurs. Neem de zonaangedreven buitendouche, met ‘boiler’ zodat het hele gezin warm kan douchen. Ook surft er een ‘shower to go’ voorbij; handig als de hond in een vieze sloot is gesprongen. Vaak zijn ze verplaatsbaar, dus zet de douche gewoon op het gazon, het gras floreert. Dan is er nog eentje met een speciale laarzenreiniger, handig dan heb je er ‘s winters na een lekkere wandeling ook nog wat aan.Ook de vorm is afwisselend, die varieert van gewoon ‘gewoon’ tot prachtig design. Waarbij soms ook de natuur wordt nagebootst en heuse watervallen worden gecreëerd.

Geïntegreerd in de tuin is de buitendouche natuurlijk niet alleen handig maar een echte blikvanger. Omlijst door hagen of in een fraai met klimplanten begroeid prieel geeft misschien wel het ultieme genot. Zo’n warme regendouche maakt geuren vrij en geeft een optimale ontspanning. Duik daarna snel het bed in; welterusten.