Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Wat voor tuinbank moet je kopen?

Tuinbank kiezen is moeilijker dan het lijkt

Een geschikte houten tuinbank kopen is niet zo gemakkelijk als het lijkt. Als je oude tuinbank aan vernieuwing toe is, of je schaft een compleet nieuwe aan, is het een uitdaging om een goede keuze te maken uit het enorme aanbod aan houten tuinbanken dat tegenwoordig te koop is. Waar moet je exact op letten als je tuinbanken wilt kopen? We helpen je een eind op weg, zodat jij strak de goede keuze kunt maken en nog lang van jouw tuinbank kunt gaan genieten!
 

1. Bepaal het soort bank dat je wilt kopen

Tuinbanken zijn er in allerlei soorten en maten, zoals je merkt als je een keuze wilt maken uit de tuinbanken van Tuinmeubelen.nl. Zo kun je kiezen voor een rechte bank voor twee personen, al dan niet met een uitklapbaar tafeltje middenin. Maar ook een hoekbank van hout of kunststof is een optie. En wat dacht je van een bank met of zonder leuning, een loveseat of een bank waarop je relaxte stoffen kussens bij kunt kopen? Er is keuze genoeg qua tuinbanken! Ook het materiaal dat gebruikt wordt kan uiteenlopen. Zo kun je gaan voor houten tuinbanken, tuinbanken van staal, kunststof materiaal of een combinatie van deze materiaalsoorten. 
 


2. Kleur van de tuinbank

Een punt van aandacht is verder de kleur van d tuinbank. Houd je van natuurlijke kleuren als bruin, groen of wit? Of ga je liever voor excentriekere uitvoeringen als blauw of oranje? Of kies je voor save door een donkergrijze tuinbank te opteren? De keuze is aan jou. Aan te raden is om bij de kleurbepaling te letten op de overige kleuren die in je tuin aanwezig zijn, zoals de kleur van stoelen, het tuinterras en ook de kleur van de bloemen. Als je iets wilt voorkomen, is het wel dat de kleuren die je in jouw achtertuin gebruikt met elkaar gaan vloeken! 
 

3. Het prijsniveau van de tuinbank 

Een punt van aandacht is uiteraard ook de prijscategorie. Zorg voor jezelf dat helder is welk bedrag je maximaal wilt betalen voor jouw tuinbank. Bepalend voor de prijs zijn de grootte van de bank, de gebruikte houtsoort of materiaalsoort (takhout en hardhout zijn duurder dan zachter hout), het merk van de tuinbank en de aanbieder.

Adv. Bol.com Gardena