Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Wat moet ik met mijn oude pallets doen?

Het verwijderen van pallets kan uw bedrijf geld besparen als het correct wordt gedaan. U kunt leren van andere bedrijven die de verwijdering van houten pallets hebben geperfectioneerd. Beginnend met "waar kan ik houten pallets recyclen?", zal deze gids enkele alternatieven, de voordelen en meer informatie geven.
 

Recyclebaarheid van pallets

Een van de beste manieren om van houten pallets af te komen is door te leren "waar kan ik pallets recyclen". Pallets van hout kunnen op verschillende manieren worden gerecycled; hier zijn een paar voorbeelden:

  • Verscheidene fabrikanten hebben terugkeerprogramma's waar u oudere pallets voor krediet naar nieuwe pallets kunt ruilen of oude pallets kunt hebben die worden opgeknapt en aan u voor een bescheiden prijs worden teruggegeven. De terugkeerprogramma's zijn een uitstekende manier om het leven van een pallet uit te breiden, het uit stortplaatsen te houden, en, natuurlijk, geld te besparen.
  • Recycle gebruikte pallets door ze te verkopen aan een palletrecyclingbedrijf. U kunt een klein rendement op uw aanvankelijke investering krijgen door buiten gebruik gestelde pallets te verkopen aan een derde-partij verkoper die ze zal repareren en doorverkopen aan andere bedrijven. Dit is een fantastische techniek om van opgestapelde pallets af te komen en ze uit de stortplaats te houden.
  • Verkoop ze aan degenen die schrootpallets kopen! Het betekent niet dat een pallet niet waardevol is alleen maar omdat het niet langer nuttig is voor uw bedrijf. Er zijn bedrijven die u contant zullen betalen voor uw "junk pallets."
  • Sommige gemeenten hebben specifieke gebieden waar houten pallets kunnen worden gerecycleerd.

Houten pallets afgeven aan een palletverwijderingsbedrijf is een ander alternatief om ze te recyclen. Hoewel u met deze optie geen geld terugkrijgt, kunt u zich wel ontdoen van ongewenste pallets.
 

Oude pellets

Voordelen van recycling-alternatieven

Op elk moment zijn er letterlijk miljarden pallets in omloop, en helaas belanden vele daarvan op een vuilstortplaats lang voordat hun bruikbaarheid is verstreken. Voor het milieu en de reputatie van uw bedrijf is het van cruciaal belang dat pallets niet op vuilstortplaatsen terechtkomen. Pallet recycling heeft een aantal voordelen, waaronder:

  • Financiële besparingen
  • De koolstofvoetafdruk van uw bedrijf verlagen
  • Verhoging van het rendement van uw investering

Als u uw ongewenste pallets recyclet, kunt u veel geld besparen voor uw bedrijf. Uw pallets kunnen meestal na een paar kleine reparaties weer in de toeleveringsketen worden opgenomen en nog jaren dienst doen.
 

Andere alternatieven voor palletverwijdering

Pallets zijn een populair materiaal voor hergebruik. Het weggeven van ongewenste pallets is een manier om ervan af te komen. Een gratis pallet, of een paar gratis pallets, zou door veel mensen, die bijvoorbeeld de palletrand willen kopen of overnemen, zeer gewaardeerd worden. Pallets kunnen worden weggegeven als een fantastische manier om ze te recyclen.

Het plaatsen van een advertentie of het verspreiden van het nieuws over gratis pallets op verschillende manieren zal ongetwijfeld van uw houten pallets afkomen. Natuurlijk wilt u er zeker van zijn dat er een vrijwaringsverklaring wordt getekend om uw bedrijf te beschermen tegen mogelijke aansprakelijkheden.