Vind jouw tuincentrum

Wat doe je met de klimroos?

Vorige week hebben we al een aantal tips gedeeld voor het verzorgen van de tuin in juli. Deze week geven we de klimroos extra aandacht. Met deze tips kun je er 's zomers twee keer van genieten!

Een tweede leven voor de klimroos

De klimroos is ideaal om over een pergola te laten groeien. Ze hebben wel een steuntje nodig bij het klimmen, maar als je ze eenmaal hebt aangebonden, geven de bloeiende rozen de tuin direct een romantische uitstraling. Als de roos eind juli is uitgebloeid, wil je natuurlijk niet tegen een kale plant aankijken. Gelukkig kun je de roos een tweede leven geven! Hoe je dat doet, ontdek je in de video van Jurgen.

Extra lang genieten van de roos

De klimroos heeft drie dingen nodig, waaronder flink mishandeld worden. Hij moet ver genoeg afgeknipt worden, zodat je weer een tweede keer een bloeiende roos in de tuin hebt! Dit doet even pijn, maar gelukkig kun je hierdoor extra lang van de klimroos genieten. Wat de klimroos nog meer nodig heeft, vertelt Jurgen deze week in onderstaande video. 

Een mooie klus: het snoeien van de klimroos

Is jouw klimroos al uitgebloeid? Dan staat er een mooie klus op je te wachten. Het resultaat van het harde werk is ook niet onbelangrijk: binnen een paar weken staan ze weer in volle bloei. En vergeet niet om de afgeknipte rozen die nog bloeien in een mooie vaas te zetten, zodat je ook binnenshuis de romantische sfeer vast kunt houden!