Vind jouw tuincentrum

Wanneer zet je bloembollen in de tuin?

De bladeren vallen van de bomen en de dagen worden kouder: de herfst is toch echt begonnen. Als je nog geen bloembollen hebt geplant, maar wel van een bloeiende voorjaarstuin wilt genieten, wordt het hoog tijd om te gaan graven!

Voorjaarsbollen planten

Je ziet ze bij elk tuincentrum wel liggen, per stuk, of in grote voordeelzakken. En ze zijn ook nog eens heel voordelig. Het gekke is dat blauwe druifjes, narcissen en hyacinten eerst door een koude periode heen moeten om vervolgens goed tot bloei te kunnen komen. Weten hoe diep je ze precies de grond in stopt, en wanneer? Jurgen laat aan de hand van de Perzische Keizerskroon (Fritillaria persica) zien hoe je het beste de bollen kunt planten. Bekijk de video en ga zelf ook aan de slag!

Bollenlasagne

Om het hele voorjaar van een arsenaal aan bloembollen te genieten, kun je de bloembollen in laagjes leggen, zoals Jurgen in de video doet. Plant daarvoor in de diepste laag laatbloeiers, zoals tulpen en hyacinten. Daarbovenop kun je allerlei soorten narcissen kwijt. Je kunt ook nog een laatste laag aanleggen met blauwe druifjes, krokussen en sneeuwklokjes. Vergeet niet een laag hydrokorrels of potscherven onderin de pot te leggen.