Vind jouw tuincentrum

Vrolijke noot in het najaar: de winterviolen!

In het najaar lijkt het gedaan met de tuin en gaat de buitenkamer er weer somber en kaal uitzien. Ook uitzicht op een leeg balkon of terras zorgt niet voor vrolijkheid… Maar er is goed nieuws. Het is herfst, dus ook het seizoen van de winterviolen is aangebroken! De winterblues blijft achterwege want ondanks wind, regen, sneeuw of vorst zorgen de kleurrijke winterviolen maandenlang voor een vrolijke noot!

Vorm en kleur

Winterviolen zijn sinds september al optimaal verkrijgbaar in ons tuincentrum. Dit najaar zijn er weer veel verschillende kleuren en bijzondere vormen beschikbaar. Groot- of kleinbloemige winterviolen, één- of tweekleurig, wijnrood, dieppaars, oranje… Wanneer je diverse kleuren met elkaar mixt, krijg je een vrolijke kakofonie. Een rustiger resultaat krijg je door te kiezen voor één kleurcombinatie.

Makkelijk

Winterviolen zijn gemakkelijke en oersterke plantjes die nauwelijks verzorging vragen. Geef ze alleen water als het een lange tijd droog is. Zodra het ene bloemetje is uitgebloeid volgt al weer het andere. De truc voor een extra rijke bloei is om de uitgebloeide bloemetjes steeds weg te halen. Van sneeuw of lichte vorst trekken de winterviolen zich weinig aan. Bloeien is hun credo!