Vind jouw tuincentrum

Voorjaarsbloemen in de winter

De laatste maand van 2016 is aangebroken. Dat betekent dat het jaar 2017 voor de deur staat. Januari wordt vaak als sombere maand gezien. We vieren in december de laatste feestdagen van het jaar en in januari is het gewoon weer een nieuwe maand in een nieuw jaar. Het is hartje winter, koud, ijzel en sneeuw. Hier brengen wij verandering in! Laten we het nieuwe jaar fris beginnen in allerlei heerlijke geuren en kleuren.

Voorjaarsbloemen in januari

De bloemist krijgt het nog druk in januari. De voorjaarsbloemen als hyacinten, blauwe druifjes en narcissen zijn razend populair. Deze bloemetjes worden gekweekt in kassen waar het lekker warm is zodat ze goed kunnen bloeien. Terwijl het buiten vriest, worden de bloemen geoogst en komen via veilingen bij de bloemist terecht. Zodoende kunnen vanaf januari al volop voorjaarsbloemen verkocht worden. Naar mate het voorjaar dan nadert, komen er steeds meer bij natuurlijk!

Combinatie van trends

In 2017 is blauw een echte trendkleur. Een felle, robuuste kleur die vrede en positiviteit uitstraalt. De blauwe bloemen die hierbij de trend maken zijn het blauwe druifje, anemoon en hyacint. Wat dacht je van een combinatie van deze blauwe bloemen, misschien met een beetje wit erbij?

Frisse geuren

Voorjaarsbloemen geven je huis een heerlijke geur. Zo zijn er ook geurtrends ontstaan voor 2017. Pas je keuze hier op aan als je mee wil gaan in de trend.

  • De ‘’Robust Renaissance'' is een grote trend. Typisch zijn de simpele, maar sterke geuren zoals die van de sering, hyacint en lelietje-van-dalen.
  • De  ‘’Organic Fresh’’ trend. De authentieke geur van de witte houtsoorten.

Ontdek jouw favoriete parfum!