Vind jouw tuincentrum

Vier het voorjaar in eigen tuin

Pril groen, frisse lucht, vrolijke kleuren. Het hele lieve tuinleven kan weer beginnen. De tuin trilt van de hormonen die alles aanjagen: vogels, groeiend groen, bonte bloemen en gevoelens. Een zon die je al voelt branden, wind en wolken. En het geurt zo lekker buiten. Wat is de tuin toch een heerlijke plek! Ga er al in zitten (even die stoelen schoonmaken) en geniet ervan. Uw vakantie is nu al begonnen, in eigen tuin!

Heerlijk gras!

Een grasveld heeft een belangrijke rustgevende, ruimtelijke en verbindende functie in een tuin. Gras vraagt wat onderhoud, maar is wel het beste beloopbaar. Zolang het groeit moet u wekelijks maaien (gras groeit bij temperaturen boven 6 °C) en omdat u maait moet u ook mesten. Doe dat met langwerkende gazonmest, dan heeft u er maanden geen omkijken naar. Met mestmengsels waarmee het mos in het gras ook wordt bestreden of anderen die gelijk ook het onkruid in het gazon tegengaan. Afgemaaid gras kunt u prima als mulch tussen de struiken in uw tuin strooien. Dat geeft daar weer voeding en scheelt in de groencontainer.

 

Plantjes potten

Zet een leuke groep vrolijk beplante potten op uw terras. De keuze is groot, zowel in potten,  kuipen als planten. Enkelen hangende potten en bakken tegen uw muur of schutting en u heeft een maandenlange waterval aan kleurrijk bloeiende planten. Iets waarvan u helemaal verzekerd bent met de juiste potgrond. Er zijn diverse soorten, speciaal samengestelde potgrond voor allerlei bijzondere plantengroepen, potgrondsoorten met alternatieven voor turf als hoofdbestanddeel én er is standaardpotgrond. Om zeker te zijn dat u kwaliteit koopt, hoeft u bij potgrond maar op één ding te letten: de letters R.H.P. op de verpakkingen. Dat staat voor Regeling HandelsPotgronden en de kwaliteitscontrole door de Stichting R.H.P. in Naaldwijk.

Allernieuwste tuintrends

In de Tuinen van Appeltern (www.appeltern.nl) zijn in nauwe samenwerking met de Stichting Tuinpromotie Nederland nu al voor de derde keer Trendtuinen aangelegd. Deze keer over de kernwaarden Gemak, Gezondheid en Groen. Die ziet u in drie nieuwe, fantastisch gemaakte tuinen terug: trendsettende stijlkunst. De tuinen heten de Moroccan Garden, de Cape Town Garden en de Burgundian Garden. De ideeën voor deze stijltuinen komen van ver over onze grenzen en geven een heerlijk vakantiegevoel. Zeer inspirerend!

Tips

Op www.colour-your-life.nl vind je verzorgingstips en ideeën waardoor je het tuinieren vanzelf in je vingers krijgt. Colour your life vertelt onder andere over het nut van planten in de tuin. Zo staat er welke soorten je bijvoorbeeld kunt aanplanten om vlinders te lokken naar je tuin, of dat hagen via hun ‘ademhaling’ vervuilende gassen uit de lucht filteren en daarvan zelf weinig hinder ondervinden.
 
Is uw tuin ontworpen en aangelegd door een hovenier en bent u er helemaal blij mee? Dan kunt u ze allebei inschrijven voor de hovenierscompetitie ‘De Tuin van het jaar 2009’. Als uw hovenier met uw tuin in de prijzen valt, mogen u en hij met recht heel trots zijn, want dan is er een sublieme prestatie geleverd. Schrijf u in voor 6 april 2009. Kijk voor meer informatie op: www.hoveniersinfo.nl.
 
Bron: PPH