Vind jouw tuincentrum

TuinTuin

Verhuizen

Lisa Garden op 21-12-2021

Verhuizen; het is een grote klus die vaak een stuk makkelijker gezegd is dan gedaan. Toch krijgt bijna iedereen weleens met een verhuizing te maken. Afhankelijk van de soort verhuizing lopen de kosten op of af. Verhuist u in uw eentje en heeft u maar weinig spullen? Dan kunt u met één busje gemakkelijk al uw spullen naar uw nieuwe huis vervoeren. Een verhuizing van een heel gezin heeft daarentegen weer wat meer voeten in de aarde en zal waarschijnlijk meer tijd, moeite en geld kosten. In elk geval is het raadzaam hulp in te schakelen van vakmannen, zodat de verhuizing vlekkeloos verloopt. Bent u benieuwd naar de voor- en nadelen van het inhuren van een verhuisbedrijf, waar u op moet letten bij het verhuizen en wat voor kosten u kunt verwachten? Lees dan snel verder!
 

Voor- en nadelen van een verhuisbedrijf

Veel spullen kunt u waarschijnlijk gemakkelijk zelf vervoeren, bijvoorbeeld door het huren van een busje. Toch kan het voor u aangenaam zijn om hulp te krijgen van een verhuisbedrijf. Hier kunt u gemakkelijk de belangrijkste voor- en nadelen tegen elkaar afwegen.

Voordelen:

  • Het inhuren van een verhuisbedrijf bespaart u een hoop tijd. U hoeft zich zelf nergens meer druk om te maken en u kunt de tijd in uw nieuwe woning steken.
  • Verhuisbedrijven zijn vaak goed verzekerd. De kans dat er iets met uw spullen gebeurt is al klein en mocht er toch iets gebeuren, dan krijgt u waarschijnlijk een vergoeding.
  • Zoals net al genoemd weten verhuisbedrijven goed hoe ze met uw spullen moeten omgaan. Antieke meubels, kostbare schilderijen en kristallen servies zijn in goede handen!
  • De diensten van een verhuisbedrijf lenen zich meestal voor eigen invulling. U kunt het verhuisbedrijf voor alles inschakelen, of zelf meehelpen en alleen een verhuizer en wagen huren.

Nadelen:

  • Voor het inhuren van een verhuisbedrijf moet u meestal diep in de buidel tasten. De kosten lopen natuurlijk op als u meer diensten aanneemt.
  • Het kan toch onaangenaam aanvoelen om uw kostbare en misschien wel vertrouwelijke spullen aan allerlei vreemde mensen toe te vertrouwen. Dit kunt u overigens meestal oplossen door zelf die spullen te vervoeren.
     

Belangrijk om te weten voordat u gaat verhuizen

Voordat u begint met verhuizen is het belangrijk om met een aantal dingen rekening te houden. Dit zijn onder andere de:

Verzekering. Controleer die altijd als u gebruik maakt van een verhuisbedrijf. Meestal kunt u de marktwaarde (en bij erkende verhuizers ook wel de nieuwwaarde) van uw spullen terugkrijgen als deze beschadigd raken in de verhuizing, maar dat kan alleen als de verzekering in orde is. Ook als u zelf gaat verhuizen is het verstandig even met uw verzekeraar te bellen, want vaak zitten verhuizingen bij de inboedelverzekering inbegrepen.

Maten van uw meubels en woning. Meet grote meubels altijd op, evenals deurposten en smalle gangen. Als u meubels heeft die niet zomaar het huis uit gedragen kunnen worden zult u deze moeten demonteren of eventueel gebruik moeten maken van extra diensten, zoals een verhuislift.

Planning. Niet alleen voor u, maar ook voor een verhuisbedrijf is een verhuizing een grote klus. Huur dus tijdig een verhuisbedrijf in, want ook zij moeten hier veel tijd voor uittrekken. 3 maanden van tevoren een bedrijf uitkiezen is geen overbodige luxe. Vergeet ook zeker geen verlof aan te vragen van uw werk. Maak voor uzelf een checklist, planning en inventaris; dit zal u zeker veel stress besparen.
 

Wat kost een verhuizing?

Afhankelijk van de soort verhuizing en de diensten waar u gebruik van wilt maken, kunt u op ongeveer deze kosten rekenen:
 

Verhuisdienst

Toelichting

Prijs per eenheid

Kleine verhuizing

Wagen van 20 m3 en 1 verhuizer

€60 – €65 per uur

Grote verhuizing

Wagen van 50 m3 en 1 verhuizer

€70 – €75 per uur

Budgetverhuizing

1 verhuizer, 1 kleine wagen en geen extra diensten

€350 – €650

Verhuisbedrijf

Gemiddelde prijzen verhuisbedrijf

€500 – €2250

Erkende verhuizer

Gemiddelde prijzen erkend verhuisbedrijf

€750 – €2500

Senioren verhuizing

Specialistische verhuizing van ouderen

€500 – €1750

Internationale verhuizing

Inboedel verhuizen naar het buitenland

€3500 – €12.500

 
Adv. Bol.com Gardena