Vind jouw tuincentrum

Vaste planten beschermen

Heeft u al moeten krabben? Het is duidelijk dat de winterkou is begonnen en daarom moeten we nu actie ondernemen om een aantal van onze vaste planten in de tuin te beschermen. Sommige ijzersterke meerjarige vaste (kruidachtige) planten, kunnen onze winters maar nauwelijks buiten overleven omdat ze uit wat mildere klimaatzones stammen. Deze planten dienen we te beschermen tegen te veel koud vocht, te lang nat blijvende grond en te lage temperaturen.

Denk aan planten als cultivars uit de Chysanthemum Maximum Groep, Helianthus, Acanthus, Lavatera, Lithodora, Gunnera en Agapanthus.

Wat kunnen we  doen om deze planten te beschermen? Een laagje stro helpt de planten de winter door. Ook tuinvlies is een goede oplossing hiervoor en dit kan weer verwijderd worden zodra de temperaturen weer oplopen. Ook een goede drainage is erg belangrijk. Veel planten kunnen in langdurig koude en natte grond wegrotten, hoewel ze lagere luchttemperaturen gedurende korte tijd nog wel verdragen. Boven gevoelige rotsplanten worden wel glas- of acrylplaatjes aangebracht.