Vind jouw tuincentrum

Tuintips voor November

Het wordt voelbaar steeds kouder buiten, veel van ons komen in het donker thuis, maar in het weekend zijn er nog genoeg klusjes die wij in november moeten doen om huis en tuin winterklaar te maken.

Omdat er op het moment nog veel bladeren rondvliegen is het belangrijk deze nog van het gazon en van het vijvernet te verwijderen. Heeft u de voorjaarsbollen nog niet geplant? In de hele maand november is het nog mogelijk deze te planten, zodat u in het vroege voorjaar kunt genieten van een kleurrijke tuin! Loshangende takken van bijvoorbeeld uw klimplant dient u vast te binden aan bijvoorbeeld uw schutting. Bind ze niet te strak vast, anders kunt u de takken beschadigen. De vogels hebben straks steeds minder water als het echt gaat vriezen dus verwen ze nu alvast met water, zodat ze weten waar ze straks in de winter moeten zijn voor water.


Voor uw kerstverlichting voor zowel binnen als buiten kunt u nu al terecht bij het tuincentrum. U heeft nu nog volop keuze in ons ruime assortiment. Heeft u Cyclamen binnen staan, verwijder dan regelmatig de uitgebloeide bloemen, zodat de Cyclamen langer meegaat. Als u het steeltje vastpakt, een kleine slag draait, trekt u hem gemakkelijk los van de knol.