Vind jouw tuincentrum

Tuinnnieuws: Intratuin gaat weer online

In 2012 besloot de keten zich volledig te richten op de ‘offline’ winkels, maar door het eerste faillissement vorig jaar gaat Intratuin toch weer een webwinkel openen.

Offline of online

Tegenwoordig is het niet meer zo vanzelfsprekend dat consumenten alleen producten bij een fysieke winkel kunnen kopen. Maar zomaar een online webshop oprichten, is makkelijker gezegd dan gedaan. Mensen gaan bijvoorbeeld online snoepen, en in het tuincentrum daadwerkelijk hun aankoop doen, of andersom. Het is belangrijk dat Intratuin hier op in gaat spelen. Voor klanten is het al mogelijk om rond te snuffelen op de site en de voorraad te bekijken, zodat je niet voor niets naar de winkel gaat voor een aanbieding.   

De stap naar online

Een reden van het faillissement van één van de vestigingen is vermoedelijk door de concurrentie van andere online webshops. Intratuin gaat de webwinkel nu de volgende manier inrichten: ship-from-store. Dat houdt in dat de producten niet vanuit een centraal magazijn komen, maar vanuit de winkels zelf. De kans dat producten niet meer op voorraad zijn, is daardoor kleiner. Als een tuincentrum de producten niet heeft, wordt de hele order naar een andere vestiging gestuurd, zodat je niet drie verschillende pakketjes van drie Intratuinen thuisgestuurd krijgt.

De persoonlijke ervaring

Er gaat natuurlijk niets boven de offline ervaring in een tuincentrum, even shoppen, dan een kopje koffie of lunchen. Voor goed advies is een bezoekje aan de fysieke winkel natuurlijk ook het prettigst.

Vermoedelijk zullen eind dit jaar 40 van de 52 vestigingen meedoen.