Vind jouw tuincentrum

Tuinnieuws: Tuincentrum Bodenstaff bestaat 40 jaar!

In 1978 werd het bedrijf opgericht door de broers Marinus en Henk-Jan, toen 18 en 17 jaar oud. Het tuincentrum begon als droogbloemenkwekerij. De bloemen werden vooral geëxporteerd naar het buitenland. Het winkeltje dat later werd geopend verkocht op een kleine 16 vierkante meter eerst alleen droogbloemen, later kwamen daar snijbloemen en potplanten bij. Tien jaar later breidden de broers verder uit, aan het assortiment worden struiken en heesters toegevoegd.

Inmiddels is het tuincentrum in Drenthe uitgegroeid tot een bedrijf van ruim 5000 vierkante meter en vind je er alles voor de tuin: van tuinplanen en kamerplanten tot gewasbescherming en gereedschap. Ook heeft het tuincentrum een dierenwinkel en een cadeauafdeling. Tijdens het snuffelen kun je even pauze nemen met een gratis kopje koffie of thee.

Graszodenkwekerij

In 1996 voegt de jongste broer zich bij het bedrijf met een graszodenkwekerij, deze wordt achter het bedrijf gevestigd. Door de enorme lap grond van de voormalige boerderij waarin het tuincentrum zich bevindt, is het kweken van graszoden een eitje.

Jubileum

In oktober worden er in de winkel en in het magazijn twee feesten gevierd ter ere van het 40-jarig bestaan. “Eentje voor medewerkers, leveranciers, buren, vrienden en familie en eentje voor alle oud-medewerkers en -stagiairs. Dat zijn er nogal wat van die afgelopen veertig jaar,” aldus Henk-Jan, één van de broers.

Bron: rtvdrenthe

Foto: © NDC/ Ron de Vos