Vind jouw tuincentrum

Tuinieren in november

Eergisteren gaven we je al wat tips om de moestuin winterklaar te maken, maar ook in de gewone tuin is er nog genoeg te doen. Hoe groot of klein je tuin ook is, het is handig om wat rommeltjes zoals onkruid en bladeren weg te halen. Als het bijvoorbeeld in het gras terecht is gekomen, leg ze dan in de border. Jurgen legt uit wat je moet doen met bladhoudende hagen, en welke hagen en bollen je kunt aanplanten. Het kan nog in november!

Tips voor de vijver

Heb je een vijver in de tuin? Ook dan zijn er een aantal belangrijke dingen om op te letten, ga bijvoorbeeld geen grote veranderingen doorvoeren! Door de vissen met rust te laten, kun je zelf ook rustig van je warme chocolademelk nippen. Met slagroom. Bekijk de tips van Jurgen in de video hieronder!

Genoeg te doen

Het lijkt of het werk in de tuin nooit stopt, en eigenlijk is dat ook zo. Gelukkig is werken in de tuin ontzettend gezond, maar het wordt toch ook tijd om de tuin met rust te laten. Door bijvoorbeeld bladeren te laten liggen, maak je niet alleen insecten, maar ook egels en vogels heel blij.