Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Tuingereedschap dat niet in je schuur mag missen

Om prettig en succesvol te kunnen tuinieren, heb je goed tuingereedschap nodig. In het begin voldoet het om enkele basisbenodigdheden in huis te halen. Als je later meer specifiek onderhoud gaat uitvoeren, kun je altijd nog extra tuingereedschap aanschaffen om specifieke klusjes gemakkelijker te maken. Maar wat is nu het basistuingereedschap? Welk gereedschap is onmisbaar in je tuin? En voor welk materiaal tuingereedschap kun je het best kiezen?

De snoeischaar en schoffel
Om te beginnen is een goede snoeischaar noodzakelijk. Regelmatig snoeien is belangrijk om je tuin te onderhouden. Kies een snoeischaar die stevig en scherp is en die prettig in je hand ligt. Overigens bestaan er ook speciale snoeischaren voor linkshandigen. Naast een snoeischaar heb je ook een schoffel nodig voor het weghalen van onkruid.

Harken
Harken zijn onmisbaar in de tuin. Met een tuinhark kun je de grond gemakkelijk lostrekken en egaliseren. Ook kun je hiermee organische materialen bij elkaar harken. Met de gazonhark kun je simpel afgevallen bladeren bijeen harken en zo het gazon schoon houden. Dit voorkomt verrotting.

Bewatering
Om planten goed te laten groeien, is regelmatige bewatering van groot belang. Je kunt dus niet zonder goede tuinslang. Belangrijk is dat deze lang genoeg is om in alle hoeken van je tuin te komen. Ook moet je tuinslang stevig maar niet te stug zijn. Berg je tuinslang na gebruik op de juiste manier op: hiervoor kun je een tuinslanghouder aanschaffen of gebruik maken van een tuinslangtrolley.

Handschop en spade
Voor het planten van bloemen in de aarde of in bloempotten is een handschop nodig. Denk er hierbij weer aan dat deze fijn in de hand ligt. Een spade is handig voor het graven en spitten.

De keuze van het materiaal 
Het kiezen van het juiste materiaal voor tuingereedschap is vaak lastig. Goedkope producten werken meestal niet zo goed als duurder gereedschap. Naast standaard houten of ijzeren tuingereedschap is er nu ook gereedschap met stelen of grepen van glasvezel verkrijgbaar. Deze zijn vaak sterker. Ga voor het materiaal dat voor jou het best werkt.

Adv. Bol.com Gardena