Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Tuin beschermen tegen stormschade

Er zijn voor de tuin allerlei soorten hagen beschikbaar. Daarbij is er een onderscheid te maken tussen lage en hoge hagen, maar er is eveneens variatie in kleur. Bovendien is er haagdecoratie die voor uiteenlopende doeleinden geschikt is. Bijvoorbeeld om als tuinafscheiding te dienen als mooi natuurlijk alternatief voor een houten schutting. Ontdek hier welke vormen van haagdecoratie er allemaal zijn.

Sierlijke hagen

Een van de vormen van haagdecoratie is een sierlijke haag die in elke tuin prachtig staat. Een olijfwilghaag laten aanplanten in je tuin staat voor het creëren van een sierlijke en decoratieve haag. Dit is een type van een sierlijke haagdecoratie in de vorm van een wintergroene plant. Zo geniet je niet alleen in de lente en de zomer van een mooie haag, maar het hele jaar door. Het blad van een olijfwilghaag is grijsgroen en de sierlijke look is te danken aan de glanzende gloed omdat het blad aan de onderkant net even wat witter is. De sierwaarde is dan ook hoog te noemen. Het leuke is dat deze haag in de lente witte bloemetjes krijgt en oranjerode besjes. Dat verhoogt uiteraard het decoratieve effect.

Hoge hagen als decoratieve tuinafscheiding

Haagdecoratie als tuinafscheiding wint aan populariteit en is een echte trend aan het worden. Dat is onder meer te danken aan de verandering om tuinen groener te laten zijn. Een haag kopen om als decoratieve tuinafscheiding te dienen, biedt allerlei keuzes. Er zijn namelijk allerlei vormen van haagdecoratie voor het creëren van privacy. Wat dat betreft zijn kant-en-klaar hagen ideaal om aan te schaffen. Je hoeft dan namelijk niet te wachten tot een haag hoog genoeg is gegroeid. Deze haagdecoratie is namelijk al op hoogte om de privacy te waarborgen en als tuinafscheiding te gebruiken. Het is bovendien een voordeel dat kant-en-klaar hagen het hele jaar te planten zijn.

Soorten kant-en-klare hagen

Er is bij kant-en-klaar hagen keuze uit allerlei soorten hagen, variërend van hagen inclusief hekwerk tot coniferenhagen. Uiteraard is er rekening te houden met de breedte, lengte en met het onderhoudsgemak. Om het hele jaar door van optimale privacy te genieten, is het raadzaam om voor een groenblijvende haag te kiezen. Indien de privacy minder zwaar weegt, is het natuurlijk ook mogelijk om voor een bladverliezende haag te kiezen. Overigens is haagdecoratie eveneens te gebruiken om in de tuin zelf een afscheiding te creëren. Bijvoorbeeld om een plek voor containers af te scheiden.

Adv. Bol.com Gardena