Vind jouw tuincentrum

Tips voor het snoeien van de Teucrium

De Teucrium, of in het Nederlands ook wel Gamander is een bekende winter groene plant, die ook aan lavendel doet denken. Als je de teucrium nog niet in je tuin hebt staan, kun je hem hier kopen. Het is ook nog eens een echte vlinder plant, wat natuurlijk mooi mee genomen is. Vandaag deelt Jurgen tips om deze te mooie plant goed bij te snoeien met een goede snoeischaar.

Gamander snoeien

De Gamander of Teucrium kan aan de binnenkant kaal worden, maar van buiten is daar eigenlijk op het eerste oog niets van te zien! Is het dan nodig om te snoeien wanneer je hebt gezien dat deze kaal wordt? Eigenlijk niet, en de belangrijkste reden daarvoor is de vlinder! Bekijk de video hieronder om Jurgen zijn uitleg te horen over de vlinders in de Gamander. Wil je wel graag snoeien? Ook dan geeft Jurgen een aantal tips, zodat je de vlinders en rupsen veilig kunt houden. 

Het snoeien van de vlinderplant Teucrium of Gamander

Deze echte vlinderplant is een prachtige plek waar vlinders hun weg naartoe weten te vinden en waar de eitjes worden gelegd, wat natuurlijk altijd goed is voor nóg meer vlinders!