Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Tips voor het opknappen van de tuin voor de zomer

De dagen worden weer langer, het is bijna zomer! Dit is voor veel mensen de periode om veel meer tijd buiten en in de tuin door te brengen. Het is dan natuurlijk wel fijn dat de uitstraling van een tuin verwelkomend is. Na een korte winterstop is het dan ook weer hoog tijd om de tuin zomerklaar te maken! We hebben een paar tips voor je op een rijtje gezet zodat je hier niet al te veel tijd mee kwijt bent.

De juiste hulpmiddelen

Voordat je druk bezig gaat met het opfrissen van de tuin, kun je het beste een kijkje nemen in de schuur naar alle materialen die je bij het onderhoud kunnen helpen. Probeer alle hulpmiddelen kort uit en kijk of ze nog goed werken. Er is niks frustrerender dat een grasmaaier of een heggenschaar niet goed werkt wanneer je dan eindelijk aan de slag wilt gaan. Wanneer iets niet meer goed werkt dan raden we je aan om in nieuwe hulpmiddelen te investeren. In de afgelopen jaren zijn er veel upgrades geweest voor hulpmiddelen bij tuinonderhoud. Deze nieuwe versies kunnen je helpen om veel meer tijd te besparen. Denk bijvoorbeeld aan een Stihl grasmaaier die vanzelf het gras maait. Je hoeft bij deze grasmaaier alleen een route in te stellen en af en toe te checken of hij niet ergens achter is blijven hangen. In de tussentijd kun jij je richten op andere zaken. Bij een Stihl dealer kun je terecht voor allerlei handig gereedschap voor tuin onderhoud.

Onkruid

Als je in de zomer lekker in de tuin ligt wil je je niet hoeven storen aan het onkruid. Dit is voor veel mensen namelijk een doorn in het oog. Gelukkig zijn er inmiddels veel middeltjes te verkrijgen die je hierbij kunnen helpen. Het nadeel is alleen wel dat de tuin ook beschadigd kan worden wanneer je dit soort chemische middeltjes gebruikt. Daarom raden we je aan om aan de slag te gaan met huis, tuin en keukenmiddeltjes. Zo kun je een emmer nemen met een flinke scheut afwasmiddel, een half kopje zout en zo’n 3,5 liter azijn. Wanneer je het onkruid hiermee besproeid zal het niet lang duren voordat het weg is. Om onkruid ook weg te houden kun je in het voorjaar en in het najaar de voegen tussen de tegels bestrooien met zout. Zorg er hierbij wel voor dat het niet per ongeluk in de planten terecht komt, hou genoeg afstand.