Vind jouw tuincentrum

Tips kerstboom optuigen

Een van de leuke momenten rondom kerst is toch wel het uitzoeken en optuigen van de kerstboom. In de tuincentra vindt u alles wat u nodig heeft: heerlijk geurende kerstbomen, kunstkerstbomen, kerstverlichting, kerstversiering, kerststukken, kerstkransen, kersthuisjes, kerstspullen voor onder de kerstboom, sfeerartikelen en meer. Ook staan er in ons tuincentrum een aantal mooi versierde kerstbomen en versieringen om volop inspiratie op te doen.

Houdt u ook zo van een volle boom, met veel lichtjes en ballen? Heeft u uw kerstboom het liefst in één kleur of houdt u juist van een combinatie van kleuren?

Bij deze een aantal tips waar u rekening mee kunt houden bij het optuigen van uw kerstboom:

  • Eerst maakt u de keuze of u een echte of een kunstkerstboom wilt. Kiest u voor een kunstboom, dan heeft u ook nog eens de keuze in kerstbomen met of zonder verlichting. De kunstbomen met Led-verlichting zijn momenteel het meest populair.
  • Heeft u een echte boom of een kunstboom zonder lichtjes dan begint u bij het optuigen met de lichtjes. Zorg dat ze goed verdeeld zitten, ook aan de achterkant van de boom. Tevens is het mooi om een aantal lichtjes wat dichter bij de stam te plaatsen zodat u meer diepte in uw boom krijgt.
  • Begin met de piek en ga vervolgens van boven naar beneden de andere versiering erin hangen. Dit voorkomt dat u geen ballen aanstoot.
  • Heeft u een grote boom, probeer dan grotere versiering erin te hangen. Naast de verschillende soorten en kleuren kerstballen is er ook enorme keus in mooie sterren, hartjes, elfjes en andere versiering voor in de boom.

 

 

  • Om het geheel mooi in evenwicht te houden kunt u de kleinere versiering bovenin hangen en de grotere versiering meer onderin. Probeer ook enkele ballen wat dieper in de boom te hangen om het diepte-effect te vergroten.

Wij geven u graag advies over mooie kleurencombinaties, soorten verlichting en soorten kerstversiering. Let the Christmas begin!