Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Met een terrasverwarmer zit u er altijd warmpjes bij!

Voor een koude zomeravond, een buitenfeestje in de herfst of een glaasje glühwein in december op uw terras is een terrasverwarmer een welkome aanwinst. Niets gaat boven de frisse buitenlucht, maar met lage temperaturen kan onze interne kachel wel wat hulp gebruiken. Rillen van de kou is immers alles behalve comfortabel. Geniet van de warmte en het comfort van een terrasverwarmer; voor elke gelegenheid!

Verwarm uw terras met een terrasverwarmer op gas

Terrasverwarmers op gas zijn verkrijgbaar in vele soorten en maten, zodat er altijd een model is dat precies aan uw wensen voldoet. Sierlijk, stijlvol, ruimtebesparend of een echte krachtpatser, kies voor de terrasverwarmer die bij u en uw wensen past. 

Voordelen van terrasverwarmers op gas
Wanneer u op zoek bent naar een terrasverwarmer die u overal kunt plaatsen is een model op gas de juiste keuze. Op het balkon, in de tuin of op de camping, deze warmtebron werkt altijd, mits de gasfles gevuld is. U kunt zoveel gasverwarmers plaatsen als u zelf wilt, u bent immers niet afhankelijk van een stroomgroep. Een ander voordeel van een terrasverwarmer op gas is dat er doorgaans meer vermogen beschikbaar is doordat de afhankelijkheid van een beperkte capaciteit van het elektriciteitsnet ontbreekt. De gasterrasverwarmers werken op aardgas, butaangas of propaangas. De gasflessen kunnen bij een lokale dealer worden gekocht en ingeruild.


Nadelen van een terrasverwarmer op gas
Een terrasverwarmer op gas betekent slepen met zware gasflessen en zoeken naar vulpunten. Als u de gasfles niet op tijd laat vullen, zit u alsnog in de kou. Een reserve gasfles is dus aan te raden, maar deze neemt ook de nodige ruimte in beslag. Daarnaast is verwarmen op gas duurder dan verwarmen middels elektriciteit en stoot de gasverwarmer veel CO2 uit. Verwarmers op gas zijn vaak groter dan de elektrische variant wat betekent dat ze meer ruimte in nemen als ze opgeborgen moeten worden.


Verschillende modellen en leveranciers
Ondanks dat verwarming op gas minder flexibel is qua design zijn er toch een hoop verschillende modellen verkrijgbaar, zo zijn er:

  1. Tafelmodellen terrasverwarmers op gas;
  2. Vrijstaande terrasverwarners op gas.

Sunred terrasverwarmers op gas

Wilt u er warm bij zitten maar wilt u ook een echte blikvanger in de tuin? Dan zijn terrasverwarmers van Sunred een goede optie. Sunred heeft een breed aanbod design terrasverwarmers op gas in simpele maar ook zeer strakke designs! 

Sunred Dragons Fire terrasverwarmer op gas

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Happy Cocooning tafelhaarden 

Ook de bekende tafelhaarden op gas van Happy Cocooning zijn echte eyecatchers. Deze veelal grote terrasverwarmers in tafelmodel zijn uitermaten geschikt om in de tuin bij een loungeset te parkeren. Een gezellig vuur zorgt gegarandeerd al voor 50% van de sfeer, een lekker drankje en een goed gezelschap maken het feest helemaal compleet!

Happy Cocooning tafelhaard op gas

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Terrasverwarmers op elektra

Heeft u nog een beetje ruimte over op uw elektragroep dan is een terrasverwarmer op elektra misschien wel een meer praktische oplossing. 

Voordelen van terrasverwarming op elektra
Het grootste voordeel van elektrische terrasverwarming is de directe en doelgerichte warmte en het feit dat deze ook in gesloten ruimtes kan worden geplaatst. Doordat wind geen invloed heeft is 90 procent van de warmte binnen één seconde beschikbaar, de elektrische terrasverwarmer heeft namelijk geen opwarmtijd. De lampen hebben een minimale levensduur van 5000 uur, betrouwbaar en duurzaam dus! Elektrische terrasverwarmers zijn milieuvriendelijker dan hun broertjes op gas doordat er geen vervuiling door verplaatsing van lucht of stof plaatsvindt. Wanneer u minder ruimte heeft is de elektrische terrasverwarming een goede keuze. De verwarmers zijn namelijk ook als compacte variant verkrijgbaar, die u gemakkelijk aan de muur kunt monteren. 

Nadelen van terrasverwarming op elektra
Het nadeel van de elektrische terrasverwarmer is dat u rekening moet houden met de aansluiting. Gezien het vermogen heeft u voor een terrasverwarming een 16 Ampére groep nodig waarop nog minimaal 1800 / 2100 Watt vrij is. Als u een 16 Ampére groep heeft die nog helemaal vrij is, kunt u hier maximaal een 3500 Watt terrasverwarmer op aansluiten. Daarnaast hebben elektrische terrasverwarmers doorgaans een kleiner vermogen dan de terrasheaters op gas.

Verschillende modellen en leveranciers

Ook elektrische terrasverwarmers zijn in meerdere varianten beschikbaar. Doordat er met het design geen rekeing gehouden hoeft te worden met een gasfles zijn de mogelijkgheden hier wat groter. Er zijn drie modellen terrasverwarmers op elektra te onderscheiden:

Voor de terrasverwarmers met muurbevestiging zijn in sommige gevallen ook losse standaarden beschikbaar, dit kan weleens makkelijk zijn!

Sunred terrasverwarmers op elektra

Sunred heeft een uitgebreid assortiment elektrische terrrasverwarmers, waaronder de hangende terrasverwarmers. Kies voor één van de vele ‘mushroom’ modellen of een ‘parasol’ model, afhankelijk van uw wensen en mogelijkheden. Elektrische terrasverwarming kan aan de muur bevestigd worden. De wand terrasverwarmer van Sunred heeft een breedte van 48 centimeter wat hem ideaal maakt voor kleinere ruimtes en gerichte verwarming.

Sunred hangende terrasverwarmer CE11R

Elektrische terrasverwarmers zijn ook verkrijgbaar als staande variant, zowel klein als groot. De Sunred Diana Carbon Fibre is de ideale terrasverwarmer voor mensen die op zoek zijn naar een combinatie van warmte en design. Budget technisch gezien is de staande 2000 Watt Carbon Fibre terrasverwarmer een goede keuze. Deze verwarmer heeft u al voor 117,- euro en wordt geleverd inclusief standaard en afstandsbediening. 


 

 

 

 

 

 

 

Bekijk en vergelijk terrasverwarmers op Tuincentrum Overzicht.nl

Ook Enders Colsman, en Barbecook zijn leveranciers van terrasverwarmers van hoogwaardige kwaliteit. Op Tuincentrum Overzicht.nl bekijkt en vergelijkt u een ruim aanbod terrasverwarmers van verschillende tuincentra en webwinkels. Heeft u een ander tuinartikel nodig? Kijk dan eerst op de tuinartikelenpagina van Tuincentrum Overzicht.nl. Wilt u meer weten over terrasverwarmers en welke heater de juiste keuze is voor u? Breng dan een bezoekje aan een tuincentrum bij u in de buurt en laat u adviseren! Dit was het voor de terrasverwarmers, met deze tips hoeft u niet mee in de kou te zitten, zelfs niets in de winter!

Let's get social

Meer van dit soort tips ontvangen? Schrijf u dan hieronder in voor de nieuwsbrief en ontvang leuke tuintips en tuinartikelen maandelijks in uw mailbox! Uiteraard kunt u ons ook volgen op Facebook, Google+ of Twitter!

Tot snel, op Tuincentrum Overzicht.nl

Adv. Bol.com Gardena