Vind jouw tuincentrum

Wat kun je snoeien in de maand mei?

Zoals we eerder deze week al deelden: de maand mei is om te snoeien! Daarom vandaag een uitgebreide video met alle snoei tips en informatie die je nodig hebt deze maand. Tijd om aan de slag te gaan!

Wat kun je snoeien in de maand mei?

Het is eindelijk zo ver! De planten die vorst schade hebben geleden kun je eindelijk weer opknappen. Ze beginnen opnieuw uit te lopen en dat betekent dat je de beschadigde delen eindelijk weg kunt knippen! Dat staat al een stuk beter. Hij gaat opnieuw uitlopen en wordt alleen maar mooier én compacter!

Uitgebloeide planten snoeien

Er zijn veel planten die bloeien in april, dus mei is de maand om deze planten weer een oppepper te geven. Snoei de uitgebloeide delen weg, zodat er volgend jaar weer voldoende ruimte is om te bloeien. Dit geldt onder andere voor de Rododendron, Prunus en Magnolia. 

Tot waar moet je precies snoeien?

Hoe het snoeien precies in zijn werk gaat, kan Jurgen je uitstekend laten zien. Bekijk de onderstaande video om te zien hoe je jouw tuin het beste snoeit!

Succes met de mei maand snoei maand!

Omdat deze maand meerdere snoeiklussen met zich mee brengt, delen wij verschillende video's met uitleg en achtergrond informatie. Zo weet je precies welke planten je kunt snoeien én hoe! Ga je er mee aan de slag? Veel succes, het is een mooie klus met dit zonnige weer!