Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Snel een rioolprobleem kwijt!

Het gebeurt altijd onverwacht en ook immer op een moment dat het écht niet uitkomt: je toilet is verstopt. Als tevens het water in het fonteintje niet wegloopt en ook in de keuken en de badkamer heb je problemen met de afvoer, dan heb je te maken met een serieuze verstopping. Betreft het alleen de WC, dan zit er vaak iets dwars in de afvoer. Hoe dan ook: je hebt snel hulp nodig!

In beide gevallen - bij een wc-verstopping óf een algehele verstopping - doe je er verstandig aan direct een professionele ontstoppingsdienst in te schakelen. Dat bespaart je geld, tijd en ergernis. Met ontstoppingsmiddelen los je een dergelijke ontstopping namelijk niet op, hoe veelbelovend ze ook zijn. Soms maak je het probleem er zelfs alleen maar erger mee. Zelf met een veer in de afvoer gaan raggen kan schade aan de afvoerbuizen veroorzaken en ook dan ben je verder van huis.

Een lichte verstopping, van een wastafel, kun je soms nog wél zelf verhelpen. Soda kan bijvoorbeeld vet oplossen, waardoor een verstopping door samenklontering van zeep, haren en vettigheid nog wel eens verholpen kan worden. Het kan ook zijn dat de afvoer boven de sifon verstopt zit, doordat zich daar haren en zeepresten hebben opgehoopt. Een dergelijke verstopping kun je oplossen door de sifon eraf te draaien en de viezigheid met een schroevendraaier te verwijderen. Vergeet niet om er dan een emmer onder te zetten!

Komt het water in de WC echter omhoog als je doortrekt, en/of lopen al je afvoeren slecht door, dan heb je te maken met een zwaardere verstopping. Wanhoop in zo’n geval niet en voer op Rioolprobleem Kwijt je woonplaats of postcode in: je krijgt dan direct het telefoonnummer van onze rioolspecialist in jouw regio. Bel hem meteen, dan is hij ook zo bij je. Wat het rioolprobleem ook behelst, jouw lokale vakman vindt het en lost het op, reken daar maar op.

Als je met een verstopping zit, is dat wat je wilt natuurlijk, want het is geen pretje om niet door te kunnen trekken of het water niet te zien weglopen uit je douche of gootsteen. Een rioolprobleem is een spoedgeval. Onze expert beseft dat en zorgt er dus ook voor dat hij binnen de kortste keren bij je is om het probleem op te lossen.

De kosten voor een gootsteen ontstoppen? Daarvan kan de vakman van Rioolprobleem Kwijt mogelijk aan de telefoon al een indicatie van geven, nadat je hem hebt uitgelegd wat het probleem is. Hoe dan ook zorgt hij altijd voor een nette, eerlijke prijs en hij zal niets doen zonder jouw goedkeuring vooraf, dus je komt nooit voor verrassingen te staan. Eén verrassing - de verstopping - is immers al vervelend genoeg!