Vind jouw tuincentrum

Rosa Peace

Zonder rozen kan de zomer niet beginnen, rozen MOETEN gewoon die tuin in. Om ook zo van die geurkanonnen te kunnen genieten, hebben die rozen wel een beetje verzorging nodig.

Op het tuincentrum staan heel wat struikrozen; door ze in het voorjaar flink te snoeien blijven ze laag; tot 1.20 meter. Vaak bloeien ze door, help ze daar een handje mee door steeds de uitgebloeide bloemen uit te knippen en ze eind juni nog eens lekker te bemesten met speciale rozenmest. Hierin zitten namelijk alle voedingsstoffen die de roos maandenlang door zal laten bloeien.

Veel rozennamen hebben een betekenis, wat de bloem nog boeiender maakt. Zo is er rond de geboorte van Rosa Peace, een heerlijk geurende gele roos met roze blos, die in de loop van de bloei steeds rozer wordt, een prachtig verhaal in omloop.

Rosa ‘Peace’ is alweer heel wat jaartjes in de handel, sinds 1935, maar kreeg pas in 1945 zijn naam. De Franse rozenkweker Francis Meilland ontwikkelde de roos en stuurde haar net voor de Tweede Wereldoorlog met het laatste vrije schip naar een bevriende kweker in de USA. Meilland verwacht een grote toekomst voor de roos, hij geurt zalig en is sterk.

Het duurde even, de Tweede Wereldoorlog zit ertussen, maar de roos heeft inderdaad een indrukwekkende toekomst voor zich, De bloem wordt het symbool van vrede, want op 29 april 1945, de dag waarop de 2e wereldoorlog officieel is afgelopen krijgt de roos haar naam: ‘Peace’
Van Rosa ‘Peace’ zijn miljoenen planten verkocht en is nog steeds te krijgen op het tuincentrum.